3. března 2009 • 09:49

Essien se vrátil, hrál celý zápas a dal gól

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalovou Chelsea, za níž chytá Petr Čech, povzbudila pozitivní zpráva. Záložník Michael Essien je konečně fit! V pondělí odehrál celý zápas za rezervní tým, který po přestřelce podlehl Aston Ville 3:4.



Ghanský reprezentant nehrál za „blues“ od té doby, co utrpěl poranění křížových vazů a musel se po kvalifikačním utkání na světový šampionát proti Libyi podrobit chirurgickému zákroku.

Po půl roce se hlásí do služby. A je připraven doplnit první tým nového manažera Guuse Hiddinka.

V pondělí odehrál celých 90 minut v zápase rezervních týmů, v němž Chelsea nenapodobila své slavnější kolegy a podlehla Aston Ville 3:4. Essien navíc těsně v závěru skóroval a alespoň snížil.

V tomto utkání si po vynucené pauze zahrál 60 minut také stoper Ricardo Carvalho, který nenastoupil do soutěžního utkání pět týdnů kvůli problémům se zadním stehenním svalem.

Manažera Hiddinka návraty obou hráčů nesmírně potěšily. Teď musí řešit krásný problém – koho nasadit do základní sestavy. „Pro trenéra je vždy dobré, když má k dispozici kompletní kádr. Může vybírat z více hráčů,“ uvedl nizozemský kouč.

„V případě Essiena je opravdu skvělé jej vidět trénovat. Je opravdu velmi blízko návratu do sestavy prvního týmu. Budeme mít více možností, díky nimž můžeme pozměnit třeba taktiku a přizpůsobit se mnoha stylům,“ dodal Hiddink.

Jeho svěřenci dnes večer (20:45 SEČ) budou bojovat v ligovém klání na hřišti Portsmouthu. Chelsea se v tomto duelu bude muset ještě obejít bez Carvalha a Essiena. Zranění do hry nepustí ani záložníka Deka.

Pravděpodobná sestava Chelsea: Čech – Mancienne, Alex, Terry, Ashley Cole – Ballack, Mikel, Lampard – Kalou, Anelka, Drogba.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud