19. května 2009 • 13:55

Chelsea prý potřebuje Černého!

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Redaktoři britské televizní stanice Setanta Sports udělali „kádrovou diagnózu“ Chelsea a doporučili londýnskému klubu hned několik fotbalistů. Mezi vhodnými posilami se objevil také český brankář Tomáš Černý.



Proč se Setanta rozhodla doporučit Chelsea hráče? Vysvětlení je jednoduché. „Každý fanoušek miluje spekulace o tom, na jakých postech potřebuje jeho tým posílit, kolik utratí a koho koupí,“ napsali redaktoři.

Koho tedy pro tým „blues“ vybrali?

Brankář: TOMÁŠ ČERNÝ (Hamilton)
Kvůli tomu, že Carlo Cudicini v zimě odešel do Tottenhamu Hotspur, bude Chelsea hledat brankáře číslo dvě, který by naskočil v případě absence Petra Čecha. Portugalec Hilário je spolehlivý náhradník, ale přesto by se měl klub zaměřit na českého gólmana Tomáše Černého z Hamiltonu, jenž byl nedávno označen za nejlepšího brankáře ve skotské Premier League.
Alternativy: Joe Lewis (Peterborough), Kieran Westwood (Coventry).

Krajní obránce: PHILIPPE LAHM (Bayern Mnichov)
Chelsea disponuje kvalitními beky Ashleym Colem a Josém Bosingwou. Ale nedej bože, aby se jim něco stalo. Za Colea adekvátní náhrada není. Za Bosingwu může naskočit pouze Branislav Ivanovič, tedy pokud Paulo Ferreira – jak se očekává – v létě odejde. Lahm patří mezi špičku a dokáže hrát nalevo i napravo, čímž by se zvýšila v obranné fázi konkurence.
Alternativa: Maynor Figueroa (Wigan).

Střední záložník: ANDREA PIRLO (AC Milán)
Spekuluje se o tom, že Deco, Mikel a možná i Michael Ballack jsou na odchodu. Proto by se Chelsea měla poohlédnout po novém muži. K Michaelovi Essienovi se hodí někdo, kdo dokáže podržet míč a rozdat spoluhráčům milimetrovou přihrávku. A nabízí se Pirlo, kterého možná zláká na Stamford Bridge Carlo Ancelotti, od léta zřejmě nový kouč „blues“.
Alternativy: Mahamadou Diarra (Real Madrid), Marcos Senna (Villarreal).

Italský záložník Andrea Pirlo (vlevo) a jeho rumunský protějšek Razvan Rat při vzájemném souboji.Foto ČTK/AP

Křídelní hráč: DANNY (Zenit Petrohrad)
Nutné bude posílit také křídelní prostory. Do Manchesteru City odešel Shaun Wright-Phillips, do toho se zranil Joe Cole. Při hře na tři útočníky najednou nastal velký problém. Po celé jaro nastupovali jen Salomon Kalou a Florent Malouda. Mnohdy se na kraji objevili i hrotoví útočníci Didier Drogba či Nicolas Anelka. Vhodnou posilou může být Danny. Petrohrad si svého hráče, který odrovnal v evropském Superpoháru Manchester United, cení na 19 milionů liber.
Alternativy: Jurij Žirkov (CSKA Moskva), Robinho (Manchester City), Franck Ribéry (Bayern Mnichov), Diego Capel (Sevilla), Santi Cazorla (Villarreal).

Útočník: SERGIO AGÜERO (Atlético Madrid):
Jestliže Drogba opravdu změní dres, Chelsea bude potřebovat hráče, který dokáže vepředu podržet balon a zapojit ostatní do hry. Ačkoliv je Agüero malý, vyniká díky svému nízkému těžišti, nemluvě o jeho prvotřídní práci nohama. K jeho přestupu (ať už kamkoliv) zřejmě dojde, pokud se Atlético Madrid nedostane do Ligy mistrů.
Alternativy: Edin Džeko (Wolfsburg), David Villa (Valencia), Joseba Llorente (Villarreal), Keirrison (Palmeiras), Frederic Kanoute (Sevilla), Samuel Eto'o (Barcelona).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud