18. srpna 2009 • 10:15

Wenger: Do deseti let vznikne elitní liga

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kairinenova ruka? Penalta v pořádku. Olomoucký gól nepadl z ofsajdu, říká KR
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér fotbalistů Arsenalu Arséne Wenger očekává, že nejsilnější evropské kluby si do deseti let založí vlastní elitní ligu. Podle francouzského kouče týmům brzy přestanou stačit peníze z Ligy mistrů a nová soutěž jim pomůže znásobit zisky.



"Už nyní slyším v zákulisí hlasy, že by se taková liga měla založit. Zejména pokud budou zavedena některá pravidla," připomněl devětapadesátiletý trenér snahu UEFA a FIFA zavést platový strop pro kluby a také jinak omezit utrácení vysokých částek za přestupy fotbalistů.

Pokud nová soutěž vznikne, Wenger by uvítal, kdyby se z ní dalo sestoupit a nebyla by jen pro elitní kluby. "Otázka je, jestli vznikne z už existující ligy, nebo to bude samostatná soutěž," uvedl.

"Já osobně uznávám jen sportovní pohled na věc. Takže by se z ní mělo dát sestoupit a naopak," přidal. "Také bych nerad poškodil ligové soutěže. Takže by klub měl hrát v obou ligách. O víkendu domácí soutěž a v týdnu tuhle 'evropskou ligu'," dodal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud