Pavel Janega
14. srpna 2010 • 17:10

ManCity: Nepostavili útočníka a remizovali 0:0

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Marnost, zoufalost a utrpení. Tým, který utrácel miliardy za posily a je tipován na boj o mistrovskou korunu, hned v prvním kole zakopl. Důvod je zřejmý. Manchester City nabitý hvězdnými jmény hrál bez útočníků, a proto na půdě Tottenhamu nemohl vyhrát. Jen remizoval 0:0.



Měl to být svátek fotbalu. Jenomže v prvním zápase sezony anglické ligy nepadl ani jeden gól. K vidění sice nebyla špatná hra, nicméně defenziva předčila ofenzivu. A to je na šlágr nejlepší soutěže planety docela bída.


V sobotu po obědě přitom nastoupili fotbalisté Manchesteru City, kteří měli podle odborné veřejnosti odpálit gólovou smršť hned v úvodním kole.

Po pár minutách ale bylo jasné, že to byl omyl. Klub, který každoročně posiluje ofenzivu o velká jména, naprosto selhal.

Za první půlhodinu „citizens“ NEMĚLI ANI JEDNU ŠANCI! Vůbec nic, čím by ohrozili svatyni Tottenhamu.

Naopak byli rádi, že neinkasovali. Pět fantastických zákroků musel vytáhnout gólman Joe Hart. Do toho mu jednou zazvonila tyč.

Manchester City byl zejména v prvním dějství pod obrovským tlakem a jen se štěstím udržel čisté konto. Pro takový tým ovšem není dobrým vysvědčením, že se jeho nejlepším hráčem stal zrovna brankář…

Manchester CityFoto ČTK/AP

Ale kdo jiný, když Manchester hrál bez útočníků. Ano, na hřišti se neobjevil jediný zakončovatel, i když se tak podle předzápasové grafiky tvářil Carlos Tévez.

Tento "útočník" se však pohyboval na úrovni záložníků. Místo toho, aby se nabízel a čekal před brankou na vhodný okamžik udeřit, se až moc často pletl pod nohama spoluhráčů. Chtěl tvořit hru, ale nedošlo mu, že od toho jsou na place jiní.

Je otázkou, zda měl zvláštní pokyny od kouče Roberta Manciniho, nebo hrál divně on sám. Každopádně jeho střelecké schopnosti šly stranou.

Nepromyšlené rozestavení, které se proměnilo v 4-6-0, je ještě divnější, protože ho do zápasu namontoval tým, který chtěl po nákupu drahých útočníků porážet soupeře svou drtivou útočnou silou.

Posuďte sami: Tévez, Adebayor, Bellamy, Santa Cruz, Jô… To je partička forvardů, která by se uplatnila v jakémkoli evropském mužstvu.

A navíc přicházejí další a další. V pátek City podepsal Maria Balotelliho a ještě lanaří Zlatana Ibrahimovice z Barcelony.

Nikdo netuší, kdo bude hrát příště. Možná ani samotný Mancini. Někdo by mu ovšem měl poradit, že útočníky není třeba mít jen na papíře, ale hlavně na hřišti. Bez nich se góly dávají stěží.

Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud