14. srpna 2010 • 18:31

Chelsea už s Čechem zničila West Bromwich

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté obhájce titulu Chelsea s uzdraveným Petrem Čechem v brance na úvod nového ročníku anglické ligy deklasovali na svém hřišti nováčka West Bromwich Albion 6:0 i díky hattricku nejlepšího střelce loňského ročníku Didiera Drogby.



Dvaatřicetiletý kapitán Pobřeží slonoviny tak navázal na poslední zápas minulé sezony, v kterém se třikrát trefil do sítě Wiganu a s 29 ligovými brankami si zajistil Zlatou kopačku.

První gól dnes na stadionu Stamford Bridge vstřelil Drogba v poslední minutě prvního poločasu, podruhé mířil přesně deset minut po přestávce a hattrick uzavřel v 68. minutě. Další dva góly zaznamenal Malouda a jednou se trefil Lampard.


Čech stihl doléčit natažený lýtkový sval a svou sedmou sezonu v Anglii otevřel pohodlně získaným čistým kontem. V dresu hostů odehrál úvodních 67 minut útočník Roman Bednář, ale na svou premiérovou reprezentační trefu ze středeční přípravy s Lotyšskem nenavázal.

Londýnský klub tak podeváté za sebou vyhrál první zápas domácí ligy a s žádným nováčkem soutěže neprohrál dokonce v posledních 56 duelech. Svěřenci trenéra Ancelottiho tak napravili nepovedený úvod sezony, ve kterém prohráli tři ze čtyř přípravných zápasů i duel s Manchesterem United o anglický superpohár.

Fotbalisty Aston Villy nerozhodila nečekaná pondělní rezignace trenéra Martina O'Neilla a pod vedením rezervního kouče Kevina MacDonalda doma suverénně porazili West Ham United 3:0. O branky birminghamského celku se postarali záložníci Downing, Petrov a Milner, který míří do Manchesteru City.

Premiéra se tak znovu nepovedla novému kouči "Kladivářů" Avramu Grantovi, který své debutové zápasy v Premier League prohrál i na lavičkách Chelsea a Portsmouthu. V záloze hostů odehrál první poločas Radoslav Kováč, o jehož služby se stále zajímá konkurenční Stoke. Český brankář Marek Štech, který bojuje o místo týmové dvojky, sledoval zápas z lavičky náhradníků.

Blackpool oslavil impozantně návrat do nejvyšší soutěže po 39 letech nečekaně vysokou výhrou 4:0 na hřišti Wiganu. Dvěma góly během pěti minut debutoval v novém působišti útočník Harewood, jenž přišel před sezonou zadarmo z Aston Villy. Atmosféru anglické ligy si poprvé užil také francouzský záložník Sylvestre, který teprve na začátku týdne přestoupil z Mladé Boleslavi a dnes odehrál poslední půlhodinu.

Ligovou premiéru za nový tým ozdobil gólem i skotský útočník Wolverhamptonu Fletcher. Bývalý hráč Burnley, za něhož "Vlci" v červnu zaplatili rekordní částku v klubové historii, pomohl k výhře 2:1 nad Stoke.

Everton prohrál 0:1 na půdě Blackburnu a po jedenácti zápasech v anglické lize nebodoval. Trefa útočníka Kaliniče ze 14. minuty byla vůbec prvním gólem devatenáctého ročníku Premier League.

Anglická fotbalová liga - 1. kolo:
Tottenham - Manchester City 0:0, Aston Villa - West Ham United 3:0 (15. Downing, 40. Petrov, 65. Milner), Blackburn - Everton 1:0 (14. Kalinič), Bolton - Fulham 0:0, Sunderland - Birmingham 2:2 (24. Bent z pen., 56. vlastní Carr - 77. Dann, 88. Ridgewell), Wigan - Blackpool 0:4 (38. a 43. Harewood, 16. Taylor-Fletcher, 75. Baptiste), Wolverhampton - Stoke 2:1 (37. Jones, 38. Fletcher - 55. Faye),

18:30 Chelsea - West Bromwich.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud