7. října 2010 • 16:45

Bývalí vlastníci? Odejdou s ostudou, říká šéf Liverpoolu

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci fotbalového Liverpoolu mají možná naději, že se jejich klub s novým vlastníkem konečně trochu zmátoří. Jenže současní majitelé, američtí obchodníci Tom Hicks a George Gillet, se nechtějí s převzetím klubu společností New England Sports Venture (NESV) smířit a zahájili právní bitvu, která by tomu zabránila.



Společnost NEVS, která vlastní mimo jiné i baseballové Red Sox, zaplatí za Liverpool 300 milionů liber (asi 8,4 miliardy korun). Z těchto peněz by se měl uhradit i dluh 237 milionů liber u Royal Bank of Scotland, který je splatný 15. října.

Podle Hickse a Gilleta, kteří si z Anfield Road odnesou zřejmě jen ztrátu ve výši 144 milionů liber, je však prodej klubu "nerozumný" a už se proto obrátili na soud. Chtěli, aby NEVS zaplatil dvakrát tolik.

"Promeškali poslední šanci odejít se vztyčenou hlavou, teď už to pro ně bude jen ponižující," prohlásil na jejich adresu podle deníku The Sun šéf "Reds" Martin Broughton.

"Mohli říct fanouškům 'slíbili jsme, že přivedeme ty správné vlastníky, a to jsme i za cenu vlastních obětí splnili'. Ale teď je to spíš smutné," dodal Broughton. "V žádném ohledu tak po nich nezůstane nic dobrého. Je škoda, že si zvolili tuhle cestu."

Tohle byl výbuch! Zklamaní hráči Liverpoolu po vyřazení z Carling Cupu
Tohle byl výbuch! Zklamaní hráči Liverpoolu po vyřazení z Carling Cupu

Noví vlastníci tak teď musí čekat, jestli dá celé transakci zelenou soud. Pokud by se Hicksovi s Gilletem podařilo obchod zablokovat, paradoxně na tom budou ještě více tratit.

Vypršela by jim totiž lhůta na splacení půjčky, klub by převzala banka a oni by museli platit další obří pokutu.

Soud by měl začít o převodu vlastnických práv Liverpoolu jednat během několika dní a Broughton doufá, že verdikt vynese nejpozději do příštího pátku. Právě tehdy totiž lhůta u Royal Bank of Scotland propadne.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud