23. října 2010 • 17:50

Záchrana! Portsmouth odvrátil likvidaci

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zadlužený fotbalový Portsmouth odvrátil hrozbu úplného obchodního krachu. Podle agentury AP se anglický klub, který kvůli finančním potížím skončil v konkurzu a sestoupil do druhé ligy, dohodl se svým bývalým majitelem a hlavním věřitelem Alexandrem Gaydamakem.



Francouzský obchodník původně požadoval vyplacení dluhu ve výši 2,5 milionu liber předem, nyní se ale se zástupci Portsmouthu dohodl na pětiletém splátkovém kalendáři.


"Tahle dohoda je dobrá pro všechny věřitele včetně Saši, takže doufám, že smlouvy budou brzy podepsány. Můžu fanoušky ujistit, že klub není na pokraji zániku," řekl Gaydamakův právník Tim Stocks.

Díky dohodě s Gaydamakem, který klub vlastnil v letech 2006 až 2009, už nic neblokuje případný prodej Portsmouthu novému vlastníkovi. Dluhy týmu, který je momentálně na 15. místě tabulky, byly v dubnu vyčísleny na 120 milionů liber.








Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud