23. prosince 2010 • 11:20

City: Za Džeka 1,1 miliardy? To radši Torrese

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bosenský ostrostřelec Edin Džeko je podle kouče Roberta Manciniho tím pravým mužem, který pro Manchester City může získat anglický mistrovský titul. Jenže Wolfsburg se nechal slyšet, že za svůj klenot bude chtít astronomických 38 milionů liber (asi 1,1 miliardy korun). To Citizens nedali ani za svůj zatím nejdražší přestup - Brazilce Robinha, který stál o šest milionů liber méně.



Tolik peněz za ex-teplického útočníka ovšem přijde moc i bohatým šejkům ze City. A tak se znovu oprášila myšlenka na přilákání Fernanda Torrese z Liverpoolu. Příchod španělského kanonýra už se prý nejeví tak nerealisticky.

Nicméně šéf vyjednavačů City Brian Marwood podle deníku Daily Mail doufá, že 38 milionů liber za Džeka je pouze německý bluf a cena za útočníka, který by rád za Manchester hrál, ještě klesne.

Nespokojenost bosenského šutéra v bundeslize, který ve středu svým gólem v německém poháru jen mírnil překvapivou porážku Wolfsburgu s Chotěbuzí 1:3, prý neustále stoupá. Kouč německého týmu Steve McClaren prohlásil, že sice doufá, že se jim Džeka podaří udržet, ale dodal, že fotbal je byznys. "V tom není na 100 procent jisté nic," dodal.

"Nikdy jsem si nechtěl vynutit přestup už teď v zimě," tvrdí i sám útočník. "Rozhodnout to musí Wolfsburg. Nevypadá to, že bych měl odejít v lednu," myslí si Džeko, který v 17 letošních ligových zápasech nasbíral už 10 gólů.

Šéf City Khaldoon Al Mubarak sice věří, že Mancini má tým na to, aby získal titul, jenže italský manažer si stojí za svým - jestli chceme titul, musím dostat ještě jednoho top útočníka.

Letní přestupový hit Ital Mario Balotelli má totiž stále problémy adaptovat se v Anglii a zatím toho kromě pár incidentů příliš nepředvedl. A Carlos Tevéz by City nejradši co nejrychleji vůbec opustil.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud