9. ledna 2019 • 23:14

Rennes končí v poháru, Koubek nedal penaltu. PSG vyřadil poslední tým

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český brankář Tomáš Koubek se stal smutným hrdinou čtvrtfinále francouzského Ligového poháru v Monaku. Reprezentační gólman neproměnil v jedenácté sérii rozstřelu pokutový kop a fotbalisté Rennes po penaltách vypadli.



Koubek přitom odchytal dobrý zápas a v základní hrací době inkasoval jen v 55. minutě zblízka vyrovnávací gól od domácího Ronyho Lopese. Zápas pak i po prodloužení skončil 1:1 a rozhodnout musel penaltový rozstřel.

Šestadvacetiletý gólman v něm chytil hned tři pokutové kopy, přesto to k postupu nestačilo. Po deseti sériích už kopali penaltu všichni hráči z pole, a tak došlo na brankářský souboj. Zatímco Koubek zamířil nad, jeho protějšek Loic Badiashile nezaváhal a poslal Monako, které v lize překvapivě hraje o záchranu, do semifinále.

Bizarní průběh mělo i čtvrtfinále mezi Paris St. Germain a Guingampem, v němž sudí Bastien nařídil proti domácímu favoritovi v druhé půli i s pomocí videorozhodčího nezvykle hned tři penalty.

Tu první Thuram v 61. minutě neproměnil a suveréna posledních let francouzské ligy vzápětí poslal do očekávaného vedení Neymar. Jenže v 81. minutě z další penalty srovnal N'Gbakoto a ve třetí minutě nastavení z třetího pokutového kopu pro hosty dokonal senzaci Thuram, který se štěstím napravil zaváhání z 61. minuty.

Hráči Monaka slaví ve francouzském poháru postup přes Rennes
Hráči Monaka slaví ve francouzském poháru postup přes Rennes

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

26. kolo
Články odjinud


Články odjinud