25. května 2020 • 21:00

Lyon bojuje proti konci ligy. Finanční situace je děsivá, tvrdí šéf. Co žádá?

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prezident fotbalistů Lyonu Jean-Michel Aulas dál bojuje proti předčasnému ukončení francouzské ligy. V dnešním otevřeném dopise se obrátil na premiéra Édouarda Philippea a ministryni sportu Roxanu Maracineanuovou s žádostí, aby kluby mohly od června začít trénovat a o prázdninách dohrát sezonu.



Aulas ve své výzvě vyzdvihl především značné ekonomické ztráty klubů, které vyčíslil na 700 až 900 milionů eur (19 až 25 miliard korun). „Finanční situace francouzských klubů je děsivá,“ argumentoval. Znovu také zopakoval, že rozhodnutí zrušit zbytek sezony neodpovídá doporučení UEFA.

Prezident fotbalového Lyonu Jean-Michel Aulas
Prezident fotbalového Lyonu Jean-Michel Aulas

Francouzská liga skončila 30. dubna poté, co vláda kvůli pandemii koronaviru do září zakázala všechny velké sportovní akce. Mistrem byl vyhlášen obhájce titulu Paris Saint-Germain a nejhorší dva týmy Amiens a Toulouse sestoupily do druhé ligy. Lyon na sedmém místě tabulky přišel o možnost postupu do pohárové Evropy.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud