24. září 2020 • 04:40

Mbappé, hit léta 2021! Liverpool udržuje kontakt, Real stojí ve frontě

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sice ještě neskončilo ani letošní přestupové období, v zahraničí už se ale hodně řeší možný transferový hit příštího léta. A kdo že jím má být? Přece Kylian Mbappé, jednadvacetiletá hvězda Paris St. Germain! O šikovného rychlíka stojí Liverpool, kouč Jürgen Klopp jeho situaci podle francouzského deníku L'Equipe bedlivě sleduje. V pomyslné frontě ovšem najdeme i Real Madrid.



Mbappého aktuální smlouva v Paříži platí do června 2022. To znamená, že právě za rok budou mít evropské velkokluby dobrou příležitost, jak talentovaného útočníka získat. Pokud tedy sám hráč pochopitelně nebude chtít zůstat v současném týmu. O žádných jednáních ohledně prodloužení kontraktu s PSG se ale zatím neví.

I proto Liverpool cítí šanci. Podle L'Equipe se s hráčovými zástupci už snaží udržovat pravidelný kontakt. Sám trenér Klopp se měl před několika měsíci bavit o Mbappého budoucnosti s jeho otcem Wilfriedem.

Všichni si dobře uvědomují, že francouzský reprezentant je jedním z absolutně nejžádanějších přestupových zboží. A to zároveň představuje i největší problém – finance.

Jeho případné vykoupení z PSG by totiž vyšlo extrémně draho. Třeba letošní příklad Jadona Sancha, z jehož cenovky ve výši okolo 115 milionů euro (téměř 3 miliardy korun) Borussia Dortmund neslevila ani o cent, ukazuje, že ani koronavirus situaci na trhu s hráči příliš nezměnil. Za ty nejlepší se zkrátka pořád budou platit ohromné částky.

Kylian Mbappé přispěl k výhře nad Nice
Kylian Mbappé přispěl k výhře nad Nice

A konkrétně Mbappé má dost možná potenciál stát se vůbec nejdražším hráčem fotbalové historie, což je jasné i Liverpoolu.

„Koupit hráče takového kalibru je velmi obtížné. V tuhle chvíli nevidím žádný klub, který by mohl koupit Kyliana Mbappého,“ nechal se Klopp slyšet na konci minulého roku.

„Zkrátka žádný klub, tak to je. My jednoduše patříme mezi ty, kteří si to nemohou dovolit. Ze sportovního hlediska neexistuje moc důvodů proč ho nezískat, on je úžasný hráč! Ale jde o peníze. A to je bez šance. Absolutně bez šance,“ doplnil ještě trenér posledních šampionů Premier League.

Minulý týden Liverpool přivedl Thiaga Alcantaru a Dioga Jotu, kupovat superhvězdy (mezi něž už Mbappé nepochybně patří) ale úplně nepatří do filozofie, kterou na Anfieldu v posledních letech vyznávají.

Navíc by případně nebyli jedinými zájemci. Zahraniční média dlouhodobě píší o Realu Madrid, španělská liga pod vedením Zinedina Zidana by Mbappému mohla sedět. I v tomto případě ale vyvolávají nejistotu finance. Šéf Realu Florentino Perez už řekl, že v současném přestupovém okně se klub bude muset obejít bez jakýchkoliv velkých příchodů.

Jak se Mbappého kariéra bude dál vyvíjet?

Liverpool F.C. Vše o klubu ZDE

Paris Saint-Germain Vše o klubu ZDE

Real Madrid Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

26. kolo
Články odjinud


Články odjinud