9. září 2021 • 09:50

Tresty za rvačku na hřišti. Nice přijde o body, opakování bez diváků

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Nice přišli kvůli chování svých fanoušků v nedohraném utkání francouzské ligy proti Marseille o dva body, z toho o jeden podmíněně. Vedení soutěže ve středu nařídilo skandální zápas dohrát na neutrálním hřišti a bez diváků.



Utkání 3. ligového kola hrané 22. srpna bylo předčasně ukončeno 15 minut před koncem poté, co domácí příznivci metali na hřiště lahve a další předměty. Když hostující Dmitri Payet hodil jednu z lahví zpět do hlediště, vtrhla část příznivců na hrací plochu a došlo k potyčkám. Zápas byl na zhruba hodinu a půl přerušen, a když se hráči Marseille odmítli vrátit kvůli obavám o bezpečnost na trávník, rozhodčí duel definitivně ukončil.

Nice bylo už bezprostředně po skandálu potrestáno příštím domácím zápasem bez diváků, celkově včetně dohrávky s Marseille odehraje před prázdným hledištěm tři duely. Fyzioterapeut Nice Pablo Fernandez dostal za svou roli v potyčce zákaz činnosti při zápasech do konce sezony. Obránce Marseille Álvaro González byl distancován na dvě utkání, Payet na jedno.

Nice v utkání přerušeném v 75. minutě vedlo 1:0.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

27. kolo
Články odjinud


Články odjinud