23. srpna 2021 • 07:55

Šílenost ve Francii! Fanoušci zaútočili na hráče, hosté utekli ze hřiště

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nedělní šlágr francouzské ligy mezi Nice a Marseille dopadl obřím skandálem. Utkání bylo v 75. předčasně ukončeno poté, co se hosté odmítli vrátit na trávník a pokračovat v zápase. Za vše mohlo řádění domácích fanoušků, kteří napadli hráče Marseille. Útočník Dimitri Payet byl zasažen lahví od jednoho z diváků, což odstartovalo další bláznivé dění.



Nice vedlo 1:0, když fotbalové snažení obou týmů ustoupilo úplně jiným scénkám na trávníku. Domácí fanoušek mrskl lahev po Dmitrim Payetovi, kterého u rohového praporku trefil do zátylku. Ten okamžitě padl k zemi a začal blázinec.

Někteří příznivci vtrhli přímo na hřiště, kde zaútočili na další hráče Marseille. Strhla se bitka mezi diváky, pořadateli a samotnými hráči, kteří se snažili ochránit před násilím. Hlavní rozhodčí okamžitě zápas přerušil a fotbalisté se utíkali schovat do šaten.

Francouzský deník L'Equipe přinesl informaci o tom, že tři hráči Marseille Payet, Matteo Guendouzi a Luan Peres byli během diokého dění na hřišti zranění, na sociálníh sítích kolovaly fotografie, kde jsou vidět škrábance na zádech a krvavé šrámy na krku od útoku zběsilých fanoušků.

Na stadionu zasahovala policie, prezident Nice Jean-Pierre Rivere se fanoušky snažil uklidnit přes ampliony. Hlavní rozhodčí Benoit Bastien nechal hráče dlouho čekat v tunelu, ale poté fotbalisty pustil zpět na trávník.

Domácí se na hřiště vrátili, naštvaní fotbalisté Marseille ale v zápase odmítli pokračovat a zbývající čtvrthodinu dohrát. Tím, že nechtěli nastoupit, utkání dopadlo kontumační výhrou 3:0 pro Nice. Celé dění ještě bude mít dohru, Marseille se proti verdiktu odvolalo.

„Pořebujeme nastavit jasný precedens pro celý francouzský fotbal. Sudí nám potvrdil, že bezpečnost hráčů nebyla zajištěna a rozhodl se ukončit zápas. Jenže LFP (francouzská federace) vydala pokyn, aby se v utkání pokračovalo. To pro nás není přijatelné,“ zlobil se prezident Marseille Pablo Longoria.

Prezident domácího celku se naopak domníval, že dohrání zápasu nic nestálo v cestě. „Nerozumím rozhodnutí našich kolegů z Marseille. Všichni je vyzývali k restartu, zbývalo odehrát 15 minut. Mluvil jsem s fanoušky a zaručili mi, že už nebudou další problémy,“ řekl Rivére, jenž viděl viníky skandálu na obou stranách. „Všichni viděli, co se stalo. Naši fanoušci házeli lahve, to nepopíráme. Ale myslím, že celý konflikt bohužel eskaloval poté, co dva hráči Marseille hodili lahve zpátky. Pak už to jen narůstalo,“ dodal.

Jde o obrovskou ostudu francouzské ligy, kde se hlavní hvězda soutěže Lionel Messi po přestupu do PSG má evidentně na co těšit...

Šílené scény z utkání francouzské ligy mezi Nice a Marseille, kde byl zápas předčasně ukončený kvůli řádění fanoušků na hrací ploše
Šílené scény z utkání francouzské ligy mezi Nice a Marseille, kde byl zápas předčasně ukončený kvůli řádění fanoušků na hrací ploše

Vstoupit do diskuse
6

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud