Jan Podroužek
12. ledna 2023 • 11:35

Miliardy tančí... PSG bude pod dozorem kvůli obří ztrátě, co je klíčová chyba?

Autor: Jan Podroužek, inf
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už je to tu zase, oči navrch hlavy. Z poslední podrobné analýzy společnosti Football Benchmark vyplývá, že v Paříži mají k racionálnímu řízení fotbalového klubu neuvěřitelně daleko. Hospodaření PSG bude pod dozorem kontrolního panelu UEFA zaměřeného na dodržování pravidla Financial Fair-Play. Jiní giganti svůj provoz uzdravují, bolestnou recesí ale prochází Itálie.



Minulý rok zasáhla fotbalovou Evropu invaze Superligy, plán největších a nejbohatších, jak být ještě bohatší. Nebo aspoň ne tak zadlužený… Její dočasné zadušení ale nijak nesnižuje téma hospodaření klubů, stále živou problematiku úzce související mimo jiné právě i se zavedením odtržené elitářské soutěže.

Z poslední analýzy společnosti Football Benchmark je patrné, že se nicméně hlavní značky uzdravují. Nejvíce je to znát na Realu Madrid, který ve velké části prvních dvou dekád nového tisíciletí patřil k nejprodělečnějším klubům, za poslední tři roky ale velmi vyvážil své výdaje vůči příjmům.

Real podle výroční zprávy vykázal příjmy ve výši 714 milionů eur, tedy asi 18,6 miliardy korun a celkově skončil v plusu 13 milionů eur, přibližně 340 milionů korun. Je přitom schopen držet své celkové výdaje na mzdy na 73 procentech vůči svým příjmům, což je obecně považováno za vhodný poměr.

Z vypočítaného profitu vyplývá, že odečteme-li náklady na mzdy, ostatní

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud