3. června 2023 • 11:31

Výhra a postup? Bordeaux asi zůstane ve druhé lize, zápas ukončilo napadení

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kvůli výtržnostem diváků zřejmě přijdou fotbalisté Girondins Bordeaux o šanci na postup do nejvyšší francouzské soutěže. Jejich poslední zápas v sezoně s týmem Rodez byl předčasně ukončen poté, co fanoušek napadl střelce soupeřova gólu Lucase Buadese. Bordeaux potřebovalo v závěrečném kole na domácím hřišti vyhrát, aby vybojovalo druhé postupové místo v tabulce druhé ligy.



Páteční duel se ale pro šestinásobné francouzské šampiony nevyvíjel dobře a s Rodez ve 22. minutě prohrávali 0:1. Při oslavách gólu navíc vnikl na hřiště fanoušek Girondins a srazil úspěšného střelce Buadese na trávník. Fotbalista opustil hřiště na nosítkách a podle prvních informací má slabý otřes mozku. Rozhodčí zápas po incidentu přerušil a poté, co oba týmy odešly do šaten, ho předčasně ukončil.

Disciplinární komise francouzské ligové asociace LFP se bude případem zabývat na pondělním jednání. Bordeaux podle předsedy klubu Gérarda Lopeze podá na fanouška trestní oznámení. Šéf Girondins zároveň vyzval LFP, aby umožnila dohrání zápasu.

Bordeaux je momentálně v tabulce třetí o tři body za Metami, které v souběžně hraném duelu porazily 3:2 Bastii. Rodez, které bojuje o záchranu, je v neúplné tabulce na sestupovém 17. místě, výhra by mu ale zajistila udržení.

Bizarní situace ve Francii. Bordeaux potřebovalo vyhrát, aby si zajistilo návrat do Ligue 1, fanoušek ale napadl soupeře a zápas byl ukončen...
Bizarní situace ve Francii. Bordeaux potřebovalo vyhrát, aby si zajistilo návrat do Ligue 1, fanoušek ale napadl soupeře a zápas byl ukončen...

Vstoupit do diskuse
6

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

26. kolo
Články odjinud


Články odjinud