28. srpna 2017 • 17:12

Brankář Koubek už patří Rennes! Jsem číslo jedna, těší ho po podpisu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový brankář Tomáš Koubek přestoupil ze Sparty do Rennes. Ve francouzském klubu prošel zdravotní prohlídkou a podepsal smlouvu na čtyři roky. Rennes o tom informuje na svém webu. Podle informací médií by za reprezentačního gólmana měla Sparta dostat tři miliony eur (asi 78,3 milionu korun).



"Jsem velmi šťastný a hrdý na to, že jsem byl pro Rennes první volbou na post brankáře. Podpisem dlouhodobé smlouvy ve mě klub vkládá velkou důvěru," citoval klubový web Koubka . "Nový klub, nový trenér, nový jazyk, nové prostředí, to je pro mě velká výzva a vydám ze sebe to nejlepší. Francouzská liga patří mezi nejlepší na světě a já se budu snažit zúročit své zkušenosti ve velkých zápasech," dodal.

Koubek "dostal" přestup k sobotním pětadvacetiletým narozeninám. Do Sparty přišel z Hradce Králové před dvěma lety, údajně za osm milionů korun, ale následně odešel na hostování do Liberce, kde patřil k oporám. V minulém ročníku se vypracoval ve sparťanskou jedničku a odchytal 23 utkání.

V tomto ročníku měl začít jako dvojka za posilou Martinem Dúbravkou, ale od 2. kola už byl zpět v brance a ve čtyřech zápasech dvakrát udržel čisté konto. Sparta má k dispozici vedle Dúbravky i zkušeného Davida Bičíka a mládežnického reprezentanta Vojtěcha Vorla, a tak Koubkovi v přestupu nebránila.

Tomáš Koubek ještě v dresu Sparty
Tomáš Koubek ještě v dresu Sparty

Koubek se tak vydává ve šlépějích Petra Čecha , který ze Sparty odešel právě do Rennes a následně po dvou letech zamířil do Chelsea, kde se vyšvihl mezi nejlepší gólmany světa. "Minulý týden jsem si s Petrem Čechem volal a jen mi to doporučil," uvedl Koubek.

"Všude v klubu je cítit odkaz Petra Čecha, všichni vědí, že oba pocházíme z Čech. Ta paralela se nabízí, přesto bych nechtěl být s Petrem srovnáván. Je to jiná doba a Rennes už je také jiným klubem. Petrovi jsem moc vděčný za to, že mě vedení klubu doporučil, nicméně jsem tu sám za sebe a rád bych napsal vlastní příběh," prohlásil autor pěti reprezentačních startů.

Že Čech sehrál při Koubkově přestupu důležitou roli, potvrdil i agent obou brankářů Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest. "Mluvil s majitelem klubu a dal mu na Tomáše nejlepší možná doporučení a reference. I na základě toho se ve finále celý transfer uzavřel," prozradil Kolář.

NEJ brankářské zákroky sezony: Koubkova roznožka, Hrubého unikát o tyčku
Video se připravuje ...

"Vedení Rennes mě kontaktovalo a já jim Tomáše rád doporučil, protože si myslím, že týmu pomůže splnit stanovené cíle. S majitelem mě nadále pojí velmi přátelské vazby, nicméně základem byla Tomášova sportovní výkonnost, jinak by ho nekupovali," uvedl Čech v tiskové zprávě Sport Investu.

"Na transferu Tomáše Koubka jsme začali pracovat už v průběhu podzimu 2016, měl několik nabídek, absolvovali jsme i konkrétní jednání, zejména se špičkovými kluby v Belgii. V průběhu jarní části minulé sezony probíhala jednání s FC Porto, kde se čekalo, jestli prodlouží smlouvu Iker Casillas . To se stalo, jinak by se Tomáš přesunul do Porta," popsal Kolář.

V Rennes, které v úvodních čtyřech kolech francouzské ligy pokaždé inkasovalo a má jen dva body za remízy, se Koubek bude prát o místo s africkými gólmany. Tři zápasy zatím odchytal reprezentant Senegalu Abdoulaye Diallo a jeden alžírský reprezentant Raís Mbulhi. Trojkou je jednadvacetiletý Litevec Edvinas Gertmonas.

"Klub o mě dlouhodobě stál a vytvořil mi takové podmínky, abych se mohl poprat o pozici brankáře číslo jedna. Během dne jsem se stačil potkat s většinou lidí v klubu, cítil jsem z nich obrovskou podporu. První dojmy jsou fantastické a pevně věřím, že ihned po návratu z reprezentačního srazu zapracuji na plné aklimatizaci," dodal Koubek.

Tomáš Koubek ještě v dresu Sparty
Tomáš Koubek ještě v dresu Sparty

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud