18. května 2011 • 18:52

Pirlo opouští AC Milán, posílit by měl Juventus

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záložník Andrea Pirlo po deseti letech opouští AC Milán. Fotbalista, jenž ve čtvrtek oslaví 32. narozeniny, má podle italských médií namířeno jako volný hráč do Juventusu.



"Přišel jsem se rozloučit. Bylo to nezapomenutelných deset let. Rozcházíme se po vzájemné dohodě," řekl dnes Pirlo novinářům před sídlem AC. "Jestli doufám, že bude Milán litovat, že mě ztrácí? Ano," dodal mistr světa z roku 2006.

Kvůli zranění kolena Pirlo chyběl několik měsíců v sestavě AC, který si zajistil osmnáctý titul v italské lize. Bývalý hráč konkurenčního Interu získal s klubem celkem dva ligové tituly, dva triumfy v Lize mistrů a také prvenství na mistrovství světa klubů.

AC dnes naopak prodloužil smlouvu o rok s jinými zkušenými hráči, pětatřicetiletým obráncem Alessandrem Nestou a o dva roky starším útočníkem Filippem Inzaghim. Až do roku 2016 se upsal klubu bek Thiago Silva. Nové kontrakty uzavřeli také záložník Mark van Bommel a náhradní brankář Flavio Roma.

Na San Siru vypršela smlouva i Marku Jankulovskému, kterému dal klub dopředu najevo, že s ním už nepočítá.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud