28. června 2011 • 10:15

Hamšík zmrazil Neapol: Chci do AC Milán!

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Patří k idolům neapolských tifosi stejně jako kdysi legendární Diego Maradona. Na rozdíl od něj však chce vyhrávat tituly jinde. Marek Hamšík touží po přestupu do AC Milán. Slovenský reprezentant to přiznal v obsáhlém rozhovoru pro deník Pravda – a způsobil tím v Itálii docela haló.



„Velmi rád bych oblékl dres AC Milán. Považoval bych to za posun ve své kariéře,“ prohlásil třiadvacetiletý záložník Neapole, za kterou hraje čtyři roky.

Motiv je jasný – ambice. V tomto případě ty nejvyšší.

„Ještě nejsem starý, ale je pravda, že jsem v profesionální kariéře nic nevyhrál. Ani ligu, ani pohár. Už bych rád nějakou trofej získal. Je čas s tím začít,“ soudí Marek Hamšík.

Jeho slova vyvolala na Apeninském poloostrově velký poprask, pro list La Gazzetta dello Sport je to zpráva dne, kterou umístil na titulní stranu.

Neapol se totiž netají přáním dotáhnout se do úplné špičky calcia a trvale narušit hegemonii bohatých klubů ze severu země. Hamšíkovo prohlášení, jakkoli pochopitelné, tak může být vnímáno jako zrada.

Neapolský Marek Hamšík se raduje z proměněné penalty proti Boloni
Neapolský Marek Hamšík se raduje z proměněné penalty proti Boloni

Pikantní je, že Hamšík nakonec může červenočerný dres oblékat společně s krajanem Jurajem Kuckou, který je rovněž v hledáčku milánského klubu. Bývalý záložník Sparty přestoupil v zimě do FC Janov a za půl sezony si udělal v Serii A výborné jméno.

V hlasování, které uspořádal server Gazzetta.it, si 60 procent respondentů myslí, že Hamšík by byl pro AC Milán správnou posilou.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud