2. dubna 2012 • 09:58

Itálie oplakává dva mrtvé fotbalisty, zemřel spolupracovník Zemana

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Italské calcio má za sebou černý víkend plný ztrát. V sobotu zemřel bývalý ligový gólman Francesco Mancini, o den později skonal někdejší kanonýr Giorgio Chinaglia.



Francesco Mancini zemřel ve věku 43 let. Byl nalezen ve svém domě bez známek života, příčinou úmrtí byl pravděpodobně infarkt.

Velký sympaťák chytal Serii A za Foggii, Lazio, Bari a Neapol, nyní pracoval jako trenér gólmanů ve druholigové Pescaře, kterou vede Zdeněk Zeman.

Floridy, kde tráGiorgio Chinaglia, populární útočník Lazia i italské reprezentace, zemřel na Floridě Floridy, kde tráGiorgio Chinaglia, populární útočník Lazia i italské reprezentace, zemřel na FloriděFoto EPA

„Je to, jako bych ztratil syna,“ komentoval nešťastnou událost Zeman. Se slovy lítosti se kromě jiných přidal i Francesco Totti, který v roce 1994 dal Mancinimu svůj první ligový gól.

V neděli dorazila podobně smutná zpráva z Floridy, kde trávil poslední roky svého života Giorgio Chinaglia.

Populární útočník Lazia, s nímž v roce 1974 získal titul, i italské reprezentace, oslavil v lednu 65. narozeniny.

Chinagliův osud by vydal na film, zapletl se totiž s mafií i do machinací s akciemi Lazia. Dokonce byl na něj vydán i evropský zatykač.

Nedávno se vrátil domů z kliniky, kde byl hospitalizován kvůli infarktu. Další kolaps zřejmě už oslabené srdce nevydrželo…

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud