24. října 2012 • 09:30

Nejen Sir Alex fénuje. Spalletti mi dal málem pěstí, přiznal Jankulovski

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na první pohled to je sympaťák, vždy skvěle oblečený, z jeho šibalských očí vyzařuje pohoda. Jenže Luciano Spalletti, trenér Zenitu Petrohrad, má i druhou tvář. Tvář běsnícího hromotluka, který nemá daleko k inzultaci vlastních hráčů. „Málem mi dal pěstí,“ vzpomněl si na společná léta v Udine internacionál Marek Jankulovski ve studiu Ligy mistrů na Prima Cool.



Bývalý český reprezentant líčil historku s úsměvem, nicméně tehdy měl do něj hodně daleko. „Nebylo to příjemné. Spalletti je urostlý chlapík, už mě skoro držel pod krkem. Museli ho zastavit ostatní lidi v kabině,“ přiznal Marek Jankulovski.

„Vyhlédl si mě jako hráče, který mu prohrál zápas. Řval na mě, že už jsem jednou nohou v AC Milán, což samozřejmě nebyla pravda,“ objasnil ostravský odchovanec původ konfliktu.

Jankulovski se se Spallettim potkal při působení v Udine.Foto Reuters

Incident nehodlal Jankulovski nechat jen tak, čekal satisfakci. „Trval jsem na omluvě, protože trenér překročil určitou linii. Ale on to jako typický Ital přešel a za čtyři dny jsme byli zase největší kamarádi.“

Dnes je vše zapomenuto, vítěz z Ligy mistrů a nejlepší český fotbalista roku 2007 Spallettiho kariéru pečlivě sleduje – a drží mu palce.

„Vděčím mu za hodně,“ uvedl pětatřicetiletý expert stanice Prima Cool. „V Udine mě nastartoval k přestupu do AC Milán. A pomohl i sobě, protože pak šel do AS Řím, nyní je v Zenitu a mluví se o něm jako o příštím trenérovi Interu nebo AC Milán.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud