24. července 2013 • 13:38

Slyšel rasistickou urážku a šel z placu, jeho AC Milán ale hrál dál

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Dallas - Vegas 2:1. Faksa rozhodl o postupu
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalista AC Milán Kévin Constant zareagoval odchodem ze hřiště na rasistické chování diváků v přípravném utkání proti nováčkovi italské ligy US Sassuolo. Na rozdíl od podobného případu spoluhráče Kevina-Prince Boatenga ze zimního přípravného období se však zápas dohrál, rozhodčí jen po delších diskusích nechal místo Constanta nastoupit náhradníka.



Šestadvacetiletý Constant je francouzský rodák s guinejským původem. Když se během zápasu ozvala z hlediště na jeho adresu urážka s rasovým podtextem, místo vhození autu zakopl míč na tribunu a opustil hřiště.

Stejně se zachoval v lednu Boateng v duelu milánského AC s účastníkem čtvrté ligy Pro Patria, jeho ale tehdy následoval do kabin celý tým a zápas zůstal nedohrán.

Tentokrát se podle médií pokračovalo patrně proto, že nikdo jiný urážku neslyšel. Hlasatel nicméně varoval, že zápas by mohl být v případě rasistických projevů předčasně ukončen.

Úterní zápas byl součástí jednodenního turnaje Trofeo TIM a hostitelský tým Sassuolo jej po vítězství 2:1 nad AC Milán vyhrál. Účastníkem byl i Juventus Turín, který porazil Sassuolo až na penalty a sám v rozstřelu podlehl Milánu.

Na turnaji v Reggio Emilia si AC Milán a tedy i jeho francouzský záložník Kevin Constant zahráli i proti Juventusu
Na turnaji v Reggio Emilia si AC Milán a tedy i jeho francouzský záložník Kevin Constant zahráli i proti Juventusu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud