29. července 2013 • 11:30

Exsparťan Kucka míří do Wolfsburgu, na Letnou poputuje 30 milionů

Autor: mim, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenský střední záložník ve službách Janova Juraj Kucka podle italského tisku přestupuje do bundesligy. Německou soutěž si někdejší hráč pražské Sparty má vyzkoušet v dresu Wolfsburgu, jeho stávající zaměstnavatel se spokojí s odstupným ve výši devíti milionů eur.



Podle italského deníku Corriere dello Sport Janov úvodní nabídku sedmi milionů eur od Wolfsburgu odmítl, požadovaná suma 12 milionů se pak za služby slovenského reprezentanta zdála přehnaná vedení německého celku.

Minulý týden ale mezi zástupci obou týmů došlo podle italského listu k dohodě a Wolfsburg za šestadvacetiletého hráče zaplatí devět milionů eur, v přepočtu 230 milionů korun. K podpisu smlouvy by mělo dojít v následujících dnech.

"Kucka je výjimečný hráč a tak je o něj na přestupním trhu veliký zájem," odmítl o transferu více prozradit trenér Janova Fabio Liverani. Bojovný záložník zřejmě nezapadá do nové klubové koncepce, Liverani sedmnáctý klub uplynulé sezony převzal teprve před dvěma měsíci.

Že by byl přesun do bundesligy hotovou záležitostí, však odmítá hráčův zástupce Karol Csontó. "Není to pravda, k žádnému transferu nedošlo," citují agenta slovenská média.

Kuckův případný konec v Serii A je zároveň příznivou zprávou pro jeho bývalé zaměstnavatele na Letné. V roce 2011 za něj Janov českému klubu zaplatil v korunách přibližně 85 milionů a prodá ho za téměř trojnásobnou sumu, ze zisku z prodeje by měla získat Sparta dvacet procent – tedy třicet milionů korun.

V záložní řadě Wolfsburgu může Kucka vytvořit česko-slovenské duo s Janem Polákem, do kádru týmu ze severu Německa patří i další český hráč Václav Pilař, ten se však po zdravotních problémech bude rozehrávat na hostování ve Freiburgu.

Juraj Kucka se bude stěhovat z Itálie do Německa. Někdejšího hráče Sparty
Juraj Kucka se bude stěhovat z Itálie do Německa. Někdejšího hráče Sparty

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud