Pavel Kalouš
17. září 2013 • 12:09

Kaká se vzdal osmi milionů. Výměnou za lásku a podporu fanoušků

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nechci peníze, chci jen vaší lásku a podporu! Brazilec Kaká překvapil gestem, které ve fotbalovém světě nebývá obvyklé: Kvůli svému zranění se v AC Milán dobrovolně vzdal platu po dobu, co se bude léčit. Během měsíční pauzy tak přijde o zhruba osm milionů korun!



O víkendu si proti FC Turín odbyl svůj druhý debut v dresu AC Milán, jenže hned ve svém prvním utkání po návratu z Realu Madrid si přivodil svalové zranění a možná až měsíc bude mimo hru. Nepříjemnou novinu ale Kaká „vyžehlil“ překvapivým rozhodnutím.

Po dobu své absence nebude dostávat plat. Není to přitom rozhodnutí klubu – vedení AC Milán o to požádal sám jednatřicetiletý Brazilec. „Rozhodl jsem se, že dokud nebudu zdravý, nechci od nich nic jiného než lásku a podporu,“ prohlásil Kaká ve videu, které nahrál na YouTube.

To znamená, že za několik následujících týdnů neuvidí od AC Milán ani euro. „Rozhodl jsem se po tuto dobu pozastavit svůj plat. Jediné, co chci, je podpora, abych se mohl dobře a rychle uzdravit. Vaše podpora, které se mi dostalo v minulých dnech, mě žene dopředu,“ vzkázal fanouškům.

Jistě, v jednu dobu nejdražší fotbalista světa už má vyděláno tolik, že by si mohl dovolit hrát zadarmo až do konce kariéry, a přesto by nouzí netrpěl. I tak je to ale sympatické gesto, které se ve světě fotbalových milionářů příliš nenosí.

Kaká totiž nepřijde jen tak o nějaké drobné. Odhaduje se, že v AC Milán vydělá v přepočtu za rok zhruba 100 milionů korun. Měsíčně si tak přijde až na 8,3 milionů. A tahle astronomická částka, o kterou teď přijde, zase tak nezanedbatelná není, co myslíte?

Brazilský záložník Kaká, který se po nepovedeném angažmá v Realu Madrid vrátil do AC Milán
Brazilský záložník Kaká, který se po nepovedeném angažmá v Realu Madrid vrátil do AC Milán

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud