18. července 2014 • 20:40

Talent Jankto vzkázal kritikům: Budu makat ještě víc, abych vám zavřel...

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V osmnácti letech se talentovaný fotbalista Jakub Jankto rozhodl opustit pražskou Slavii a dal přednost italskému Udine. Na jeho brzký odchod do zahraničí se od fanoušků objevila na internetu spousta negativní reakcí. Samotný hráč s kritikou nesouhlasí a na sociální síti napsal, co si o pochybách fanoušků myslí.



Jankto svým krokem tak trochu napodobil krajana Matěje Vydru, který z Baníku Ostrava také odešel poměrně brzy zrovna do Udine.

Vydra se však nejdříve dokázal prosadit české lize. Zato Jankto v minulé sezoně začínal ve slavistickém týmu do 18 let, následně se posunul do staršího dorostu a sezonu zakončil v juniorce.

Možná i proto fanoušci Janktův přestup přijali dost skepticky. "Mladí by měli do zahraničí odcházet, až přerostou úroveň nejvyší soutěže své země," píše v diskuzi na iSport.cz fanoušek s přezdíkou Darius Temný.

"Hmm, do Udine, další zahozený talent… Jako bych těch příkladů z Itálie bylo málo..." přidává Václav Vracovský. Negativních reakcí si všiml i samotný hráč a na svém twitterovém účtu fanouškům vzkázal, že se je pokusí přesvědčit, že na to má.

Momentálně v mládežnických týmech v Itálii působí jiní mladí čeští hráči jako Stefan Šimič (AC Milán), Lukáš Zima (Janov), Roman Macek (Juventus) či Dominik Smékal (Inter Milán). Zatím se však ani jediný z nich nedokázal v Serii A prosadit.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud