Karel Häring
18. ledna 2015 • 04:59

Hušbauer si plní sny v Cagliari. Na tréninku je to řežba, tvrdí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zlatá generace vozila tituly odjinud. Hrát v Praze, zvítězíme taky, věří Reichel
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když v létě nevyšel přestup do Cagliari, byl záložník Josef Hušbauer trochu zklamaný. Zdálo se mu, že propásl životní šanci. O půl roku později už ale stěhování ze Sparty do Itálie klaplo. „Tréninky jsou delší a v jiném tempu. Přijde mi to tvrdší a rychlejší, spíš je to taková řežba,“ prozradil v Nedělním Sportu.



Život se čtyřiadvacetiletému záložníkovi otočil vzhůru nohama. Letenskou klasiku posledních let vyměnil za nové spoluhráče v Cagliari, snaží se naučit novému životu i jazyku. I když to občas není nejjednodušší, užívá si to. A za sebou má už také poločas pohárového duelu, Hušbauerův tým prohrál s Parmou.

„V Česku to bylo prezentováno jako velké zklamání, ale tady se to extra neřešilo,“ říká čtyřiadvacetiletý záložník. „Věděli, jak na tom my noví jsme. Ani jsme se o tom zápase moc nebavili. Jsou spíš rádi, že jsme nějakou praxi měli a že už máme víc odtrénováno.“

Josef Hušbauer na tréninku se svým novým týmemFoto Profimedia.cz

Výsledek premiérového duelu jej sice nepotěšil, ale z trenéra Gianfranka Zoly je nadšený.

„On se pořád usmívá a ptá se, jestli je vše v pořádku. Je to velký sympaťák. Na čtvrtečním tréninku nám vypadl jeden hráč, vzal to za něj. Pořád to má v noze, jen mě překvapilo, jak je malinký, na to, že tak úspěšně hrál v Anglii. Celkově o něm můžu mluvit jen pozitivně,“ pochvaluje si.

„Už asi na druhém tréninku mi říkal, že na mě bude mluvit jen italsky,“ ukazuje, jak je Zola náročný. I na tréninku je to jízda, jiná než ta, na kterou byl zvyklý.

„Náplň je sice podobná, ale tréninky jsou delší, přes dvě hodiny. A v jiném tempu, přijde mi to tvrdší, docela se zajíždí. Hraje se na hodně malém prostoru. Je to rychlejší, spíš taková řežba, na nic není moc času. Na druhou stranu to není nic extra, co by nešlo vydržet. Je to den ode dne lepší. I kluci nás přijali, snaží se nám pomoct.“

Více informací o Josefu Hušbauerovi najdete v Nedělním sportu!
V elektronické verzi si ho můžete koupit ZDE ».

Titulní strana nedělního vydání deníku Sport Titulní strana nedělního vydání deníku SportFoto sport


Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>


Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Josef Hušbauer při představování nových posil
Josef Hušbauer při představování nových posil

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud