21. května 2015 • 12:44

Juventus po úspěšném finále: Máme double, teď chceme treble!

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Juventusu bouřlivě slaví double: nejprve s velkým náskokem ovládli italskou ligu, včera uspěli ve finále Italského poháru. Římského soka Lazio zdolali 2:1 po prodloužení. Ale pozor! Sezona ještě nekončí. „Je čas, abychom vyhráli treble,“ prohlásil kouč Massimiliano Allegri. K nezapomenutelné sezoně zbývá poslední krok – uspět ve finále Ligy mistrů proti Barceloně.



Finále Coppa Italia se pro „bianconeri“ nerodilo snadno. Brzy prohrávali a ještě za nerozhodnutého stavu v základní hrací době čelili nebezpečným nájezdům ofenzivy Lazia.

„Soupeř odehrál skvělý zápas, ale měl smůlu, protože dvakrát trefil tyč. My jsme naopak měli štěstí při jednom z našich gólů,“ uvědomoval si trenér Juventusu Massimiliano Allegri.

Smůla a štěstí však nesehrály tu nejpodstatnější roli. „Nevzdali jsme se. Hráli jako tým. Bojovali o každý míč,“ zdůraznil zkušený stoper Giorgio Chiellini. Byl to právě on, kdo během sedmi minut odpověděl na úvodní branku Stefana Rada. „Navíc máme v našem kádru hráče, kteří umějí změnit zápas,“ vzpomněl i na útočníka Alessandra Matriho, jenž finále rozhodl v 97. minutě v prodloužení.

Zisku trofeje si Juventus hodně cení. Nejenže ji ulovil podesáté, což žádný jiný tým na Apeninském poloostrově nedokázal (AS Řím ji vyhrál 9x), především ale Italský pohár ovládl po dlouhých dvaceti letech. „Čekání bylo dlouhé,“ přiznal Chiellini. „Hrozně jsme tu trofej chtěli. Teď si ji užijeme naplno společně s fanoušky po celé zemi,“ radoval se.

Sebeuspokojení ovšem v týmu „Staré dámy“ nehledejte. Kouč Massimiliano Allegri chce vyhrát všechno, co jde.

„Musím říct, že pro kluky nebylo snadné získat oba tituly – ligový a pohárový. Teď se ale pokusíme vyhrát třetí. Je čas,“ vyzval Allegri své svěřence, aby se zapsali do historie fotbalu tučným písmem.

V Turíně je teď všechna pozornost upřena na 6. červen. Na finále Ligy mistrů proti Barceloně. Na nejtěžší úkol tohoto ročníku.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud