Jakub Dvořák
29. srpna 2015 • 04:59

Kucka jde do AC Milán, Sparta neuvidí ani korunu: Je moc levný!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenský záložník Juraj Kucka změnil po čtyřech a půl letech působiště. Důrazného hráče si z Janova vytáhlo milánské AC. Z přestupové částky 3 miliony eur (cca 81 milionů korun), kterou uvádí Gazzetta dello Sport, nebude nadšená pražská Sparta. Na jeho přestupu totiž kvůli nízké tržní hodnotě zřejmě nic nevydělá.



Když v lednu roku 2011 letenský klub slovenského záložníka Juraje Kucku prodával Janovu, sliboval si, že v budoucnu bude profitovat i z jeho dalších přestupů.

Do smlouvy si tehdy vložil nárok na podíl z případného dalšího transferu. Ten činil 20 % z částky 3,5 milionu eur, za kterou do Itálie odcházel. Jenže Kuckův vývoj nebyl tak ideální, jak si zřejmě na Letné vysnili.

Nejblíže byla Sparta k inkasování bonusu na podzim roku 2011. Tehdy se v Itálii šířila informace o tom, že polovinu práv na slovenského reprezentanta odkoupil Inter Milán, a Spartě mělo po výpočtech přijít 22 milionů korun. Z celého přestupu však za podivných podmínek sešlo a Kucka dál pokračoval v Janově.

Sparta neuvidí ani korunu

O dva roky později v březnu roku 2013 se opět spekulovalo, že je Kucka opět na odchodu. O jeho služby měl už tehdy zájem právě AC Milán, ale k dohodě mezi kluby nedošlo. K „rossoneri“ se důrazný záložník oficiálně připojil až letos v srpnu.

Podle zdrojů Gazzetta dello Sport by přestupová částka měla být tři miliony eur (cca 81 milionů korun), což však nepotěší letenský klub. Ten by totiž v tomto případě kvůli nastavené klauzuli nedostal ani korunu.

Osmadvacetiletý Kucka podepsal s milánským klubem smlouvu do roku 2019. „Jsem šťastný,“ řekl těsně po podpisu čtyřletého kontraktu. „Celý přestup se uskutečnil velmi rychle. Doufám, že klubu pomohu, udělám pro to všechno, co bude v mých silách. Budu hrát tam, kam mě trenér postaví,“ řekl na závěr slovenský fotbalista.

„Je to dobrý hráč. Má svoji kvalitu a tvrdě pracuje, navíc velmi dobře zná prostředí italské ligy,“ prohlásil kouč Siniša Mihajlovič po přestupu. Zároveň potvrdil, že společně s dalším novicem v dresu AC, Mariem Balotellim, by měl být připraven už pro sobotní zápas proti Empoli.


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud