Jakub Dvořák
12. května 2017 • 09:50

Schick prý odmítl lepší smlouvu. Musí zůstat, učíme ho fotbal, zní z klubu

Autor: Jakub Dvořák, šp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ohledně budoucnosti českého reprezentačního útočníka Patrika Schicka jde do tuhého. Podle zpráv z Itálie 21letý fotbalista odmítl návrh Sampdorie na vylepšení smlouvy a vyhlíží letní přestup. Majitel klubu Massimo Ferrero přesto tvrdí, že by měla kometa aktuální sezony ještě setrvat v klubu. „Učíme ho tu fotbal,“ uvedl pro rádio TMW.



Podle informací deníku Gazzetta dello Sport Schick odmítl hned několik nabídek na úpravu současné smlouvy. Zásadní změny se týkaly především jeho výstupní klauzule a platu. Současná částka, za kterou v létě může odejít, je stanovena na 25 milionů eur (cca 665 milionů korun). Sampdoria ji chtěla navýšit až na dvojnásobek.

To se však zřejmě nestane. Podle zpráv z Itálie si chce Schick připravit nejlepší možnou výchozí pozici pro začátek přestupního období, kdy se ho pod svá křídla budou snažit zlákat věhlasné kluby ze Serie A.

"K mediálním zprávám se vůbec nehodlám vyjadřovat. Máme nastavenou strategii ohledně dalšího působení Patrika Schicka, ta se nemění. Ještě není čas, abych se vyjádřil k tomu, jak bude vypadat další budoucnost hráče," ohradil se v rozhovoru pro iSport.cz proti informacím italských médií Schickův agent Pavel Paska.

Joe Hart neměl šanci! Patrik Schick se proti Turínu prosadil krásnou střelou
Joe Hart neměl šanci! Patrik Schick se proti Turínu prosadil krásnou střelou

Majitel janovského celku Massimo Ferrero přesto doufá, že i v příští sezoně bude mladý útočník oblékat dres Sampdorie. „Věřím tomu, že zůstane. Hraje ve velmi dobré formě a trenér Marco Giampaolo ho učí fotbal,“ uvedl Ferrero pro rádio TMW.

„Pokud jeho agent má alespoň špetku inteligence, poradí Schickovi, aby setrval v Sampdorii. Může se tu i nadále zlepšovat a stát se velkým hráčem. Připomíná mi Beckenbauera,“ dodal.

Na návrh nové smlouvy český útočník sice nepřistoupil, avšak to ještě neznamená, že v přístavním městě opravdu nezůstane. Jak už bylo několikrát zmíněno, Juventus, Inter, Neapol a další zájemci o jeho služby, jej sice chtějí vykoupit, ale následně nechat rok hostovat. Ideálně v Sampdorii.

Jasno o tom, zda Schick v klubu podepíše vylepšenou smlouvu, by mohlo být již v průběhu příštího týdne.

Fotbalové přestupy a spekulace sledujte ONLINE ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud