30. října 2017 • 22:43

Inter slaví výhru a je druhý za Neapolí. Barák znovu zařídil výhru Udine

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český záložník Antonín Barák ve druhém zápase po sobě rozhodl o vítězství fotbalistů Udine. V 11. kole italské ligy skóroval na 2:1 proti Bergamu. Navázal tak na úspěšný středeční duel, v němž dal jediný gól na hřišti Sassuola. Juventusu vyhrál na hřišti AC Milán 2:0, v neděli ho ale opět na čele přeskočila Neapol, která přehrála Sassuolo 3:1 a také Inter, který v pondělní dohrávce zvítězil ve Veroně 2:1. AS Řím uspěl doma s Boloňou 1:0, k českému souboji nedošlo.



Inter zdolal Veronu a je druhý

Na druhé místo se posunul Inter Milán, jenž zvítězil 2:1 na půdě Verony a vedoucí Neapol má se ztrátou dvou bodů na dostřel.

Do vedení dostal milánský tým v 36. minutě Valero, který využil toho, že míč po Candrevově centru z pravé strany přeletěl oba domácí stopery. Verona v druhé půli vyrovnala z penalty, faul brankáře Handanoviče potrestal střídající Pazzini.

Krátce nato však hostům vrátil náskok Perišič, jenž po rohovém kopu poslal odražený míč z hranice šestnáctky prudkou ranou do sítě. Předposlední Hellas prohrál potřetí za sebou.

Barák se parádně trefil!

Bergamo v Udine po půlhodině hry vedlo, když se přízemní střelou prosadil Kurtič. Na konci poločasu ale dostali domácí po ruce hráče Atalanty ve vápně k dispozici penaltu, kterou bezpečně proměnil De Paul.

V 68. minutě dokonal obrat Barák, který na hranici vápna obehrál obránce hostů a levou nohou překonal Berishu.

VIDEO | Podívejte se, jak Antonín Barák rozhodl o výhře Udine

V závěru mohli hosté vyrovnat, Cristante ale nevyužil pokutový kop a po následném rohovém kopu jim nebyla uznána branka pro ofsajd. Barákův spoluhráč Jakub Jankto k utkání nenastoupil.

Útočný fotbal viděli diváci v Neapoli při souboji domácích fotbalistů se Sassuolem. V 11. minutě mohli jít hosté do vedení, Sensi ale trefil břevno. Na druhé straně musel proti Hamšíkovi zasáhnout gólman Consigli.

V 22. minutě udělali obránci Sassuola hrubou chybu, kterou zužitkoval Allan a otevřel skóre. Posléze mohl zvýšit Ghúlam, jeho rána však skončila na tyči. Čtyři minuty před přestávkou vyrovnal hlavou Falcinelli, vzápětí ale domácím vrátil vedení Callejón, jehož rohový kop si do brány srazil Consigli.

Na 3:1 zvýšil v 54. minutě Mertens, který stylově oslavil 200. soutěžní zápas v dresu Neapole. V závěru znovu zvonila branková konstrukce po střele domácího záložníka Zieliňského, skóre už se ale nezměnilo.

Simič byl u výhry Crotone

Lazio na hřišti Beneventa od začátku duelu potvrzovalo roli favorita a po 24 minutách vedlo už 3:0, na čemž měl zásluhu zejména útočník Immobile: vedle jedné trefy zaznamenal dvě asistence. Po změně stran sice prostřelil gólmana hostů Lazaar, poslední slovo však měli Římané.

Závěr utkání se povedl hlavně portugalskému reprezentantovi Nanimu, který v Laziu hostuje z Valencie. Nejprve předložil míč Parolovi, jenž zvýšil na 4:1, a vzápětí sám oslavil premiérový zásah v bleděmodrém dresu. Další gólovou přihrávku si připsal Immobile. Svěřenci trenéra Simoneho Inzaghiho zvítězili pošesté v řadě a na hřištích soupeřů dosud neztratili ani bod. V tabulce jim patří třetí místo.

Obránce Stefan Simič odehrál celý zápas za Crotone, které díky slepeným brankám Budimira a Trotty porazilo Fiorentinu 2:1. Za hosty pouze zkorigoval stav Benassi a "Viola" tak nenavázala na předchozí tři výhry.

Sampdoria Janov potvrdila domácí formu. Chievo Verona porazila jasně 4:1 a v pěti duelech na vlastním stadionu neztratila ani bod. Spal Ferrara po osmi zápasech poznal radost z vítězství, když si poradil 1:0 s konkurentem v boji o záchranu FC Janov.

Schick ani Krejčí se na hřiště nedostali

Argentinský kanonýr Gonzalo Higuaín otevřel gólový účet zápasu mezi Juventusem a AC Milán v 23. minutě, když převzal na hranici vápna Dybalovu přihrávku a pohotově zakončil. Domácí mohli srovnat před koncem poločasu, ale Kalinič trefil pouze břevno.

V 63. minutě přidal Higuaín druhý zásah. Po rychlé kombinaci převzal chytrým prvním dotykem míč do prostoru a podobně jako při první trefě zakončil na přední tyč Donnarummovy brány.

Argentinec se stal po Zlatanu Ibrahimovicovi teprve druhým střelcem za posledních dvacet let, který dal více než sto branek ve dvou různých ligách v rámci pěti nejprestižnějších soutěží Evropy. Před angažmá v Juventusu to bylo ve španělské lize za Real Madrid.

Zápas mezi AS Řím a Boloňou rozhodl povedený volej El Shaarawyho po rohovém kopu. Patrik Schick v dresu AS ani boloňský Ladislav Krejčí se na hřiště nedostali. Římané díky třem bodům zůstali na pohárových příčkách.

Italská fotbalová liga - 11. kolo:

Verona - Inter Milán 1:2
Branky: 
59. Pazzini z penalty - 36. Valero, 67. Perišič.

Benevento - Lazio Řím 1:5
Branky: 55. Lazaar - 4. Bastos, 13. Immobile, 24. Marušič, 76. Parolo, 86. Nani

Crotone - Fiorentina 2:1
Branky: 17. Budimir, 19. Trotta - 44. Benassi

Neapol - Sassuolo 3:1
Branky: 22. Allan, 44. Callejón, 54. Mertens - 41. Falcinelli

Sampdoria Janov - Chievo 4:1
Branky: 26. a 85. Torreira, 20. Linetty, 44. Zapata - 24. Cacciatore

Spal Ferrara - FC Janov 1:0
Branka: 56. Antenucci

Udine - Bergamo 2:1
Branky: 45.+1 De Paul, 68. Barák - 29. Kurtič

AC Milán - Juventus Turín 0:2
Branky: 
23. a 63. Higuaín

AS Řím - Boloňa 1:0
Branka: 33. El Shaarawy

Benevento - Lazio Řím 1:5
Branky: 55. Lazaar - 4. Bastos, 13. Immobile, 24. Marušič, 76. Parolo, 86. Nani

FC Turín - Cagliari 2:1
Branky: 40. Falqué, 67. Obi - 30. Barella

Z V R P Skóre B

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud