5. prosince 2017 • 12:55

Dvougólový Jankto o zájmu Arsenalu: V Itálii celou kariéru nestrávím

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hodně se o něm mluví, čím dál hlasitěji se spekuluje, že směrem k němu v lednu nahodí udičku AC Milán či Arsenal. Ideální příležitost na to, aby Jakub Jankto zazářil. V pondělní dohrávce 15. kola pomohl dvěma brankami k výhře Udine nad Crotone a zajistil tak svému týmu první výhru pod novým trenérem, mistrem světa z roku 2006 Massimem Oddem.



Udine potřebovalo zabrat, po 9 prohrách ve 14 zápasech se propadlo blízko dnu tabulky. Do základní sestavy se po zápasu s Neapolí, proti které odehrál jen 17 minut, vrátil český talent Jakub Jankto, a hned převzal otěže. Ve 40. minutě vletěl do obrany Crotone, v níž hrál další odchovanec Slavie Stefan Simič, dorazil střelu Kevina Lasagni a otevřel skóre.

Jen osm minut po začátku druhé půle se do míče opřel znovu, tentokrát po přihrávce Maxiho Lópeze. U branku na 3:0 už sice chyběl, bez české stopy se ale neobešla - Kevinu Lasagnovi asistoval třetí exslávista do party, Antonín Barák.

"Svoje góly věnuji celému týmu," řekl Jankto v pozápasovém rozhovoru pro televizi Sky Sports. "Výhra pro nás byla důležitá, hráli jsme velmi dobře. Odehráli jsme to jako jeden tým, i ti, co přišli z lavičky, nám velmi pomohli," ocenil přínos celého mužstva.

Italští novináři se pochopitelně museli zeptat i na přestupové spekulace, které kolem Jankta cirkulují. "Musím se soustředit na Udine. Je teprve prosinec," prohlásil dvougólový střelec. "Co se týče možnosti hrát v Premier League, už dřív jsem řekl, že nechci hrát v Itálii po celou svou kariéru," dodal v reakci na zájem Arsenalu. "Ale teď hraji za Udine, nastupuji každý týden, a to je pro můj hráčský růst velmi důležité," zakončil jednadvacetiletý záložník.

Arsenal se o bývalou oporu jednadvacítky, která už si našla své místo i v sestavě reprezentačního áčka, měl zajímat už v létě. Teď ale podle dostupných informací stupňuje svůj zájem, a je reálné, že se Jankta už v lednovém přestupovém období pokusí přivést. Hovořilo se i o námluvách s trápícím se gigantem AC Milán, "Rossoneri" ale podle svého sportovního ředitele Massima Mirabelliho po velkém letním utrácení nejspíš nebudou v zimním přestupovém okně příliš aktivní. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud