17. prosince 2017 • 04:59

Legenda jménem Hamšík. Slovenský kapitán 115. gólem vyrovnal Maradonu

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už deset let je jméno Marek Hamšík spojeno s italskou Neapolí. Majitel 103 startů ve slovenské reprezentaci je kapitánem Partenopei, ofenzivně laděný tým táhne za dlouho očekávaným titulem v Serii A. A daří se mu i osobně. V sobotním zápase proti FC Turín (3:1) svou již 115. trefou v bledě modrém vyrovnal legendárního Diega Maradonu. Jediný gól mu tak chybí k osamostatnění se v čele historické tabulky střelců klubu.



Neapol si výhru nad Turínem pojistila poměrně rychle, všechny tři góly dala do půl hodiny. Po trefách Kalidoua Koulibalyho a Piotra Zielinského přišla právě Hamšíkova chvíle.

Dlouhý balon do vápna směřoval na kanonýra Driese Mertense, ten se ale do zakončení nehnal. Místo toho si odstavil stopera Nicolase N´Kouloua a míč nabídl Hamšíkovi. Ten se s ničím nepáral a brankáře Salvatoreho Sirigua z voleje propálil.

V historické tabulce neapolských střelců se tak se 115 góly posunul na dělené první místo, po boku legendy z největších - Diega Maradony. Jelikož to nevypadá, že by 30letý Hamšík plánoval kamkoli odcházet, může se v čele žebříčku brzy nejen osamostatnit, ale potenciálním pronásledovatelům ještě dosti utéct.

Dorovnání rekordu bylo samozřejmě hlavním tématem Hamšíkova pozápasového rozhovoru, slovenský středopolař ale zůstal skromný a historickým milníkem se nechvástal. "Je to hezké, 115 gólů z pozice záložníka je hodně. Ale jsem hlavně rád za týmový výkon, v tom zápase mohlo klidně padnout více gólů," prohlásil kapitán prvního týmu Serie A. 

Doposud suverénní Inter i díky gólu Antonína Baráka podlehl Udine 1:3, Neapol se tak po výhře probila zpět na první místo. "Nevím, jestli je výhoda, že jsme první. Ale určitě nám to pomůže uvědomit si, jak jsme silní, a že musíme bojovat až do konce," burcoval Hamšík své spoluhráče.

Jeden z nich, zkušený brankář Pepe Reina, ocenil Hamšíkův milník na Twitteru. "Dnes jsi přepsal historii, kapitáne! Mám z tebe radost," napsal brankář, který působil v Liverpoolu a Bayernu Mnichov.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud