17. prosince 2017 • 15:10

Džeko a Schick: místo gólů srážka. Není to pár, jen spolu hrají, říká kouč

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skřípe to. Místo, aby ofenzivní opory táhly AS Řím za titulem, spíš si zatím na hřišti překáží. V sobotním utkání proti Cagliari (1:0) dostali v základní sestavě šanci poprvé společně stálice Edin Džeko a letní posila Patrik Schick. Ani jeden se však výrazným způsobem neprojevil. Diváky nejvíce zaujala jejich srážka v pokutovém území, když se nedohodli, kdo vlastně vystřelí.



V minulém kole spolu dohrávali zápas s Veronou. Bosenský kanonýr Edin Džeko na hrotu, Patrik Schick se posunul na křídlo. Trenérovi AS Eusebiovi Di Franceskovi se jejich spolupráce líbila, a tak je do sobotního duelu s Cagliari poslal do hry od prvních minut. Navíc jen na lavičku se podíval druhý křídelník Stephan El Shaarawy.

Jenže tentokrát už tak nebezpečný útok římského klubu nebyl. Centry ze stran nenacházely adresáty v pokutovém území, Džeko se nemohl dostat do větší nadějné střelecké příležitosti a rozhýbat pevnou defenzivu hostů nedovedly ani hbité nohy českého reprezentanta.

„Patrik na tom není fyzicky stále ideálně, navíc ještě pořád nechápe, co přesně po něm chci,“ řekl po utkání kouč „Vlků“.

Místo, aby fanoušci natěšení na jeden z nejzajímavějších útoků viděli parádní akce, nejvíce je v celém utkání dvojice Džeko-Schick rozesmála tím, když se čelně srazili ve vápně.

VIDEO: Srážka Edina Džeka a Patrika Schicka

 

„Tak moc touží ve vápně po míči… Ne, nechme vtipy stranou. V takových příležitostí musí být razantnější. Oba mají velkou chuť po střílení branek, nabízí se, aby je spoluhráči mohli najít, ale stále jsou v naší hře různé nedorozumění, které musíme vychytat,“ pokračoval trenér Di Francesco.

Na dotaz, zda zařazením obou útočníků do sestavy potvrdil spekulace, že v Římě roste nové střelecké duo, uvedl: „Hrajeme na tři útočníky, ne na dva! Džeko a Schick se nepotřebují vzít, nedělejme z nich hned pár. Prostě se spolu sehrávají a potřebují se naučit různé automatismy.“

Řím zachránil vítězství až v nastaveném čase, kdy se prosadil obránce Fazio. Branku sice hlavní sudí musel ještě prozkoumat u videa, ale nakonec byla uznána za platnou.

Patrik Schick v akci proti Cagliari
Patrik Schick v akci proti Cagliari

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud