11. března 2018 • 14:50

Někteří neumírají! Dojemné loučení: nahradil Astoriho, rozhodl a salutoval

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Fiorentiny zvládli emotivní zápas italské ligy, v němž společně s fanoušky uctili památku kapitána Davide Astoriho, který před týdnem zemřel na infarkt. Po dojemném úvodu dokázali zmobilizovat síly a udolat poslední Benevento 1:0.



Hráči nastoupili s velkým transparentem "Ciao, Davide", podobné nápisy ukazovali i fanoušci ve zcela zaplněném hledišti pro 47 tisíc lidí. "Někteří lidé neumírají. Šťastnou cestu, kapitáne," stálo na jednom z nich.

Vitor Hugo po svém gólu salutuje podobizně Davide Astoriho
Vitor Hugo po svém gólu salutuje podobizně Davide Astoriho

Úvod zápasu provázelo hrobové ticho. Hráči obou týmů se pak sešli ve středovém kruhu a při minutě ticha se drželi kolem ramen. Výjimkou nebyly ani slzy. Fanoušci poté vypustili do nebe tisíce bílých a fialových balónků. Ve 13. minutě (Astori hrál s číslem 13) byl zápas na chvíli přerušen a fanoušci vytvořili velké choreo na jeho počest.

Utkání rozhodla 25. minuta, kdy se po rohovém kopu trefil hlavou brazilský obránce Vitor Hugo, který v sestavě nahradil právě Astoriho. Následně přiběhl k lavičce a zasalutoval Astoriho podobizně.

V závěru ještě trefily oba týmy tyč, ale Fiorentina už výhru na počest svého kapitána udržela. "Věnujeme tohle vítězství Davidemu a všem, kteří ho milovali," napsala Fiorentina po závěrečném hvizdu na sociální sítě.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud