21. května 2018 • 20:00

Odchod ve stínu Buffona. Sběratel titulů se loučil zahozenou penaltou

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zápas Juventusu s Veronou byl ve znamení loučení. Svůj poslední zápas v dresu "staré dámy" ale neodehrál jen legendární brankář Gianluigi Buffon. Ve stínu 40leté ikony proběhlo i odcházení Stefana Lichtsteinera, věrného služebníka, který na pravém beku turínského klubu řádil sedm let. Tečka za působením v Juventusu se mu ale moc nepovedla.



Lichtsteiner měl možnost se proti Veroně rozloučit stylově. Když v 84. minutě zahrál jeden z bránících hráčů rukou po hlavičce Maria Mandžukiče rukou ve vápně, byl to právě Švýcar, kdo dostal důvěru na zahrání penalty. Jeho slaboučký pokus ale gólman vyrazil, Lichtsteiner tak gólové koření své rozlučce nepřidal. Ironií je, že zahozená penalta také znamená, že 34letý bek zažil v Juventusu vůbec první sezonu bez toho, aby vstřelil gól

Zkušený Švýcar jinak zažil v Itálii skutečně plodné období. Za sedm let posbíral sedm titulů, k nim navíc přidal čtyři italské poháry. Všech sedm ligových primátů oslavil s Buffonem, Claudiem Marchisiem, Giorgiem Chiellinim a Andreou Barzaglim, nezměněnou osou úspěšného týmu.

"Musím jim poděkovat za těch sedm let slávy. Bojovali jsme, trpěli, i slavili společně. Teď jsme jako bratři. Díky, budete vždy v mém srdci," poděkoval svým věrným druhům na Twitteru. 

A jeden osobní vzkaz neopoměl ani pro samotného Gigho Buffona. "Sbohem, idole! Zůstáváš nejen nejlepším brankářem v historii fotbalu, ale i dokonalým kapitánem," poklonil se ikonickému gólmanovi. "Jsi vzorem pro neúnavnou práci a perfektní chování. Jednoduše fenomenální, na hřišti i lidsky," dodal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud