24. května 2018 • 21:20

Krejčí bude mít v Boloni nového trenéra, měl by jím být Pipo Inzaghi

Autor: Vladimír Formánek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V téhle sezoně toho Ladislav Krejčí moc neodkopal. Konkrétně 388 minut ve 12 zápasech italské Serie A. Větší prostor na pažitu mu nedopřával Roberto Donadoni, který ale v pozici hlavního trenéra Boloni skončil. O nástupci mají na Apeninském poloostrově jasno. Novým koučem se má stát slavný Filippo Inzaghi.



Mizerné patnácté místo a pouhé čtyři body od sestupových vod. Nic moc. Proto v Boloni, kde už druhým rokem působí Ladislav Krejčí, skončil Roberto Donadoni. Bývalý slavný hráč přebíral celek ze severu Itálie v říjnu 2015 na sestupové příčce.

Bolognu nakonec vytáhl na čtrnácté místo a vysloužil si pokračování i pro příští sezonu. Před kterou do týmu přivedl českého reprezentanta Ladislava Krejčího, který v premiérovém ročníku odehrál rovných 37 utkání v lize z 38 možných.

Jenže v právě skončené sezoně rodákovi z Prahy pšenka nekvetla. A to vůbec. Odehrál pouhých 12 zápasů, což je velký sešup oproti minulému ročníku. Že si místo v sestavě zaslouží, bude muset ukázat novému trenérovi, který by měl být mistr svět z roku 2006 Filippo Inzaghi.

Krejčí o angažmá v Boloni i letní svatbě: V Itálii se cítím líp a líp
Video se připravuje ...

Muž, který se narodil v ofsajdu. Tak jednou trefně označil Pipa, jak se zkráceně Inzaghimu říká, legendární Alex Ferguson. Aby se to nepletlo, tak jsou dva bratři Inzaghiové. Simone, ten „méně“ slavný, trénuje druhým rokem Lazio Řím a nutno říct, že si nevede vůbec špatně, i když mu v posledním kole po prohře s Interem (2:3) utekl postup do Ligy mistrů.

Pipo aktuálně vede Benátky ve druhé lize, se kterými hraje play off o postup do Serie A. Ať už se mu podaří postoupit nebo ne, tak od příští sezony by se měl opět objevit na lavičce prvoligového mančaftu a to právě v Boloni. Filippo totiž před nynějším angažmá krátce vedl AC Milán, kde se mu valně nedařilo, a byl odvolán.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud