24. června 2018 • 07:11

Bergamo lanaří Jankta, spolu s Fiorentinou chce i slávistu Součka

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

O české fotbalisty Jakuba Jankta a Tomáše Součka se podle italských médií zajímá Bergamo. Za Jankta je údajně připraveno zaplatit jeho dosavadnímu zaměstnavateli Udine 13 milionů eur (335 milionů korun). Součka lanaří také Fiorentina, pražská Slavia však nechce o uvolnění svého klíčového záložníka slyšet.



"Pro trenéra je Souček klíčový hráč, trenér si jeho uvolnění nepřál. Ani hráč nemá v hlavě, že si přeje odchod. Těší se na podzimní sezonu," řekl v pátek slávistický šéf Jaroslav Tvrdík .

Naopak Jankto by nejspíš přestup uvítal. V květnu během reprezentačního srazu uvedl, že po nepovedené sezoně a dusné atmosféře v Udine by rád změnil po čtyřech letech působiště, i když se tým dokázal v závěru soutěže zachránit.

Zároveň připustil, že by si rád vyzkoušel jinou ligu. "Už bych po čtyřech letech rád pryč z Itálie. Byl jsem tam šťastný a spokojený, ale rád bych si zkusil jinou soutěž, třeba Anglii nebo Španělsko," řekl Jankto v květnu.

Bergamo skončilo v italské lize sedmé a zahraje si v druhém předkole Evropské ligy. Začátkem března Atalanta pustila do AS Řím záložníka Bryana Cristanteho, za kterého může inkasovat až 30 milionů eur, takže má finanční prostředky na nové posily.

Zleva Jakub Jankto a Jan Bořil na pondělním tréninku české reprezentace před odjezdem na soustředění v Rakousku
Zleva Jakub Jankto a Jan Bořil na pondělním tréninku české reprezentace před odjezdem na soustředění v Rakousku

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud