12. července 2018 • 14:30

Končí rivalita? Ronaldo je posedlý tím, aby byl lepší než Messi, míní Giggs

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jejich vzájemné soupeření v posledních letech plnilo stránky novin, neustále rozdělovalo i dva nesmiřitelné tábory fanoušků. Teď však do značné míry končí. Po přestupu Cristiana Ronalda z Realu Madrid do italského Juventusu už jeho srovnávání s Lionelem Messim nebude mít takový náboj, jako když se napřímo utkávali ve španělské lize. Nebo je to právě naopak? Podle legendy Manchesteru United Ryana Giggse totiž právě touha znovu předčít Messiho může být jedním z hlavních důvodů Ronaldova odchodu do Itálie.



Oba mají pět Zlatých míčů, oba opakovaně vyhráli Ligu mistrů, oba dovedli svá mužstva k triumfům v dlouhodobých ligových soutěžích. Ani fotbaloví experti z celého světa se neshodnou, kdo z nich je lepší. U obou hvězd nelze pochybovat o jejich výjimečnosti, každá má schopnost svým individuálním přínosem rozhodnout zápas.

Pro Ronalda ale ve vzájemném srovnání hovoří fakt, že kromě španělské LaLigy dokázal uspět i v anglické Premier League, která je obecně považovaná za nejtěžší ligu světa. A na posledním EURO dotáhl Portugalsko k titulu mistra Evropy, kdežto Argentinec Messi z velkého šampionátu ulovil maximálně stříbro v roce 2014.

„Ronaldo je posedlý tím, aby byl lepší než Messi,“ míní Ryan Giggs, který po boku značky CR7 hrál v Manchesteru United. „Jsem překvapený, že se rozhodl opustit Real a šel do Itálie,“ podotkl čtyřiačtyřicetiletý Velšan pro televizi ITV. Zároveň ale vnímá, že Ronaldo nové angažmá bere jako velkou výzvu. „Mít ve svém životopise Real Madrid, Manchester United a Juventus – to už je nějaké CV. Může si říct: Dokázal jsem to v Anglii, ve Španělsku a teď to dokážu i v Itálii,“ uvedl Giggs k Ronaldově motivaci.

„Právě tohle může být ten argument, až se sám sebe zeptá: Jsem lepší než Messi?“ dodal Giggs, který aktuálně působí jako trenér velšské reprezentace. Že Ronaldův odchod do Turína nemusí zároveň nutně znamenat i konec „hvězdných válek“ si myslí také bývalý kouč Staré dámy Ciro Ferrara.

„Cristiano si vybral Juventus, což je pro italský fotbal něco skutečně speciálního. Teď očekávejme příchod Messiho a nemusí to být jen vtip,“ naznačil pro server Corriere di Torino trochu utopickou myšlenku.

ANKETA: Ronaldův odchod do Juventusu je správný. Na nejvyšší úrovni ale dlouho nevydrží
Video se připravuje ...

Proč Juventus o Ronalda i v jeho třiatřiceti letech tolik stál, je ale podle Ferrary jasné. „Jejich hlavním cílem je konečně vyhrát Ligu mistrů a tímhle nákupem se rázem dostali mezi pět nejsilnějších mužstev ve světovém fotbale. Vždyť koupili toho nejlepšího hráče, jeho příchod je v každém smyslu výjimečný,“ doplnil jednapadesátiletý Ferrara, který s Juventusem jako hráč šestkrát slavil titul v Serii A.  

Častým srovnáním s Messim se ale Ronaldo zřejmě po přestupu do Itálie nevyhne, o což podle Giggse nejspíš koneckonců ani jemu samotnému nešlo. Kdyby Juventus skutečně dokázal (po třiadvaceti letech a pěti neúspěšných finálových účastech) dovést k triumfu v Champions League, své odpůrce by do značné míry umlčel.

A jak odchod superhvězdy prožívají funkcionáři ve Španělsku? Nijak zvlášť. „La Liga je víc než jednotlivý hráč, Real Madrid je větší značka než Cristiano Ronaldo,“ řekl šéf nejvyšší španělské soutěže Javier Tebas.

V minulosti by to prý znamenalo mnohem větší problém. “Není to taková rána. Kdybych měl vyčíslit své obavy, před několika lety by to na desetibodové stupnici byla devítka, teď je to tak čtyřka,“ podotkl Tebas.

Fanoušci Juventusu s dresem nové posily Cristiana Ronalda. Zaměstnanci Fiatu už takovou radost z něho nemají
Fanoušci Juventusu s dresem nové posily Cristiana Ronalda. Zaměstnanci Fiatu už takovou radost z něho nemají

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud