Jakub Dvořák
23. července 2018 • 04:30

Schick dřel v Česku s hokejisty, Italové žasnou: Nejlépe připravený útočník!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přišel čas splácení. Čeho? Vložené důvěry a rekordní přestupové sumy. Útočník AS Řím Patrik Schick si je toho vědom a před nadcházející sezonou dělá vše proto, aby byla lepší než ta minulá. A zatím se mu daří. V přípravě dává góly, chválí ho trenér i italská média, která si všimla jeho nevšední přípravy s kondičním trenérem hokejistů Michalem Břetenářem a o českém reprezentantovi píší jako o nejlépe připraveném útočníkovi AS v přípravě.



Zatímco minulý rok prožil opravdu hektické léto: EURO do 21 let, jednu chvíli přestupoval do Juventusu, pak z přestupu sešlo, následně z něho AS Řím udělal nejdražšího hráče v historii klubu a do toho se objevily menší zdravotní problémy, letos už Patrik Schick neponechal nic náhodě.

Před návratem do letní přípravy s AS do toho v Čechách pořádně šlápl a připravil se na druhou sezonou v Římě. A výsledky se dostávají. V prvním přípravném utkání vstřelil Schick hattrick, ve druhém testu s druholigovým soupeřem byl zase jediným střelcem „Vlků“.

Italská média o něm píší jako o nejlépe připraveném útočníkovi v kádru trenéra Eusebia di Franceska. Ten Schickovu formu potvrzuje. „Začal s přípravou brzy a je perfektně připravený,“ liboval si Di Francesco nad hráčovým přístupem.

Schickova fyzická připravenost souvisí však ještě s jedním podstatným faktem – přes léto se spojil s kondičním koučem Michalem Břetenářem a společně pracovali na tom, aby se do Itálie 22letý fotbalista vrátil v ideálním stavu.

Český útočník Patrik Schick v dresu AS Řím během letní přípravy
Český útočník Patrik Schick v dresu AS Řím během letní přípravy

„Měl jsem dlouhé volno a během něho jsem kromě odpočinku pracoval na své kondici. Zaměřil jsem se na nohy, hodně jsem jezdil na kole. A také jsem podstoupil speciální dýchací cvičení. Věřím, že po této přípravě už se mi vyhnout častá zranění z minulé sezony,“ uvedl Schick pro klubovou televizi.

A radost měl i trenér Břetenář, o jehož spolupráci se Schickem vyšel článek v italském deníku Gazetta dello Sport.

„Změna je život. Nechci být jako spousta ,,kolegů,,, a trénovat všechno a všechny a nic pořádně, ale mít jednu specializaci, tak jako to má pár kolegů a dělat ji co nejlíp. Tentokrát jsem však udělal výjimku a mezi hokejisty vzal i fotbalistu. A ještě docela dobrého. Respirační trénink a trénink metabolismu do přípravy zařadil Patrik Schick,“ napsal kondiční specialista na svůj Instagram.

Věří mu i ředitel Monchi

O tom, že českého fotbalistu čeká daleko lepší sezona, než byla ta minulá, nepochybuje ani sportovní ředitel AS Monchi, který jej před rokem přivedl ze Sampdorie Janov. „Patrik je rozený vítěz a všem ještě ukáže, co v něm je. Vsadil bych si na to,“ prohlásil před začátkem přípravy.

Sám Schick pro klubovou televizi promluvil o své roli v týmu, který přes léto prošel několika změnami.

„Jsem zvyklý hrát jako střední útočník, ale zvykám si i na křídle. Dal jsem si za cíl, že však přes léto vylepším svoji pravačku a budu se snažit střílet více branek. Myslím si, že máme silnější tým než minulou sezonu a doufám, že se mi povede s klubem vyhrát nějakou trofej.“

Momentálně AS Řím pobývá v USA na letním turné a v plánu má navštívit San Diego, Dallas a New York, kde se Schick a spol. střetnou s Tottenhamem, Realem Madrid a Barcelonou.

A o tom, že Schickovi se před novou sezonu skutečně věří, svědčí i situace z příletu. Když se hráči vysoukali z autobusu, pár fanoušků na českého útočníka zvolalo: „Tento rok bude tvůj.“

Dá jim za pravdu?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud