2. října 2018 • 14:30

Ronalda před Juventusem chtěly další tři kluby. Koho a proč odmítl?

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z bílé do bílo-černé, z Realu Madrid do Juventusu. Právě tímhle přestupem Cristiana Ronalda žila v létě fotbalová veřejnost, až teď ale vyšlo na povrch, že ve hře o služby světové superhvězdy bylo hned několik týmů. Španělské deníky Marca a El Mundo zveřejnily trojici klubů, které jej chtěly přivést, ale neuspěly.



Ronaldo mohl zůstat v Madridu, nabídka 30 milionů eur ročně ale stále znamenala menší výplatu, než jakou má jeho rival Lionel Messi. Portugalec, který chce být nejlépe placeným hráčem na světě, se tak rozhodl, že ročník 2017/18 bude jeho poslední v dresu Realu. A hned jak se jeho ambice odejít roznesly, začaly chodit nabídky.

Podle listu El Mundo přišlo jako první laso z AC Milán, v době, kdy jej ještě vlastnil čínský byznysmen Li Yonghong. Přestupová suma ve výši 150 milionů eur visela ve vzduchu, Ronaldo se ale rozhodl, že ambiciózní tým neposílí. Vadilo mu, že Rossoneri v posledních letech nebojovali o titul, neviděl v nich tedy družstvo, v jehož barvách by mohl okamžitě uspět. A asi měl pravdu, milánský tým začal nový ročník na 10. místě.

Cristiano Ronaldo přihrál na druhou branku Juventusu
Cristiano Ronaldo přihrál na druhou branku Juventusu

První formální nabídka, která se přes agenta Jorgeho Mendese dostala až k madridským branám, přišla od Manchesteru United. Jenže peníze, které chtěli „Red Devils“ za Ronaldův návrat zaplatit, neodpovídaly představám lidí kolem šéfa Realu Florentina Péreze.

Nebyla by to přestupová sága superhvězdy, aby se nakonec neozvalo PSG. Jenže to mělo vychytralou podmínku. Chtělo se s Mendesem dohodnout na tom, aby Ronalda podepsalo až poslední den přestupového období, a Real by tak neměl čas jim na oplátku sebrat Kyliana Mbappého či Neymara.

Nakonec to měl být sám Cristiano, kdo se vyptával na možnost navléknout barvy Juventusu. "Líbil se mi, protože je to dobře organizovaný klub. Nezapomínám ani na to, že se mě snažili podepsat, když jsem byl ve Sportingu Lisabon," odůvodnil portugalský kanonýr.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud