18. února 2019 • 12:00

Italský tým v rozkladu! Nastoupil v sedmi hráčích, dostal výprask 0:20

Autor: roc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci nejnižší italské profesionální soutěže se dočkali nevídané kanonády. Pro Piacenza inkasovala na půdě Cunea neuvěřitelných dvacet branek, šestnáct z nich přitom padlo už během prvního poločasu. Hostující klub, který má finanční potíže, nastoupil od začátku s pouhými sedmi hráči, navíc juniory.



Kdo dorazil na utkání 27. kola italské Serie C mezi Cuneem a Pro Piacenzou, dočkal se výjimečné podívané. V hostujícím dresu se představilo pouze osm hráčů, přičemž poslední z nich přišel až v průběhu zápasu. Pouze jeden fotbalista byl navíc starší dvaceti let.

Důvod? Klub z Piacenzy se v úvodu této sezony dostal do velkých finančních problémů. Majitelé na tom byli tak špatně, že neměli prostředky na výplaty, a tak se celý kádr včetně trenérů před Vánoci rozhodl skončit. To mělo za následek kontumaci tří duelů v řadě, načež italská fotbalová asociace klubu pohrozila, že pokud nenastoupí ani na půdě Cunea, vyřadí jej ze soutěže. K nedělnímu střetnutí tak byli povoláni dostupní junioři.

Početní převaha byla znát od samého začátku. Zkušenější domácí si už během úvodních deseti minut vytvořili čtyřgólový náskok a s oslabeným celkem neměli žádné slitování. Naopak, před poločasovou přestávkou stihli nasázet neuvěřitelných šestnáct gólů. Velkou zásluhu na tom měl útočník Edoardo Defendi, jenž se prosadil pětkrát a už po půl hodině hry byl vystřídán.

V druhém dějství už svěřenci trenéra Cristiana Scazzoly značně polevili, přestali mladší protihráče napadat a užívali si pohodlného vedení. Skóre nakonec zaokrouhlili na nevídaných 20:0 a připsali si nejvyšší výhru v historii.

Ojedinělá kanonáda, jež obletěla všechna sociální média, byla už třináctou porážkou Pro Piacenzy v tomto ročníku. „Rozbitý“ klub se nachází na poslední dvacáté příčce tabulky, od vedoucího celku Pro Vercelli, který usiluje o postup do Serie B, ho dělí astronomických 41 bodů.

Pokud jeho funkcionáři urychleně neseženou finance a nepořídí ostřílené fotbalisty, nebyl nedělní debakl tím posledním. K dalšímu může dojít už 24. února, kdy má Piacenza hostit desátou Novaru, která ještě v minulé sezoně působila v druhé lize.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud