29. března 2019 • 09:30

Zájem o Schicka! V Římě se ptaly Everton a Lipsko, za kolik ho pustí?

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kolem Patrika Schicka může být v létě pořádně horko. Český útočník, který v AS Řím zatím nemá taková čísla, jaká by si klub i on představoval, může změnit dres. Na 23letého šutéra se podle informací italského serveru tuttomercato v Římě ptali zástupci německého Lipska a anglického Evertonu. Schickův zaměstnavatel je podle informací z Itálie svolný k prodeji, ve hře je i varianta s hostováním s opcí.



Schick přišel do AS Řím v létě 2017 za 38 milionů eur (téměř miliarda korun) a stal se nejdražší posilou klubu. Kroutí si druhou sezonu, ale stále nenaplnil očekávání, se kterými do slavného celku přišel. V probíhajícím ročníku nastoupil do 27 utkání, vstřelil pět gólů a přidal dvě asistence.

Už v zimě se mluvilo o tom, že by Schick mohl změnit působiště, teď spekulace v Itálii znovu ožily. Zájem je z Německa a Anglie, na Schicka se měly ptát Lipsko a Everton. Anglický klub je po 31 kolech v Premier League na 11. místě, Lipsko v bundeslize bojuje o přímou účast v Lize mistrů a po 26 odehraných zápasech se drží na třetí pozici.

Pokud přijde adekvátní částka, AS Řím možná bude ochotné o prodeji jednat. Za Schicka požadují okolo 24 milionů eur (624 milionů korun), variantou je i hostování s následnou opcí na prodej.

Schick má v AS Řím smlouvu do října 2022, aby se na známé adrese udržel, potřebuje především vylepšit statistiky. Během roku a půl stráveného v Římě ho brzdily zdravotní problémy, v konkurenci Edina Džeka se také na své nejsilnější místo na hrotu nedostává tak často.

S příchodem trenéra Claudia Ranieriho by ale Schick mohl dostat větší prostor. Zkušený kouč po svém nástupu vytáhlého forvarda chválil, hned říkal, že se těší na vzájemnou spolupráci. Ve zbytku jara bude na Schickovi, aby přidal nějaké branky a řekl si o pevnější pozici ve velkém klubu.

Brazilce jsme dostali do úzkých. Výkon v první půli byl kvalitní, těšilo Šilhavého
Video se připravuje ...

Češi nás v první půli zaskočili, přiznal Thiago Silva. Coutinho si nás motal, líčil Masopust
Video se připravuje ...

Z českých hráčů mi nejvíc imponují Schick a Dočkal, říká Zdeněk Zeman
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud