14. května 2019 • 14:31

De Rossi skončí v AS Řím: Hráči jako jsem já bych smlouvu prodloužil

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kapitán Daniele De Rossi po sezoně opustí AS Řím, kde působil osmnáct let, ale nedostal nabídku na prodloužení končící smlouvy. Italský klub o odchodu pětatřicetiletého fotbalisty informoval na svém webu s tím, že spoluhráč českého útočníka Patrika Schicka bude v kariéře pokračovat jinde.



Římský rodák za AS odehrál 615 soutěžních zápasů a vstřelil 63 gólů a nikdy nepůsobil v jiném klubu. Víc startů si v dresu "Giallorossi" připsal už jenom Francesco Totti (786), po němž De Rossi v roce 2017 převzal kapitánskou pásku.

"Nejsem šťastný, ale necítím vůči tomuto klubu žádnou zášť. Musím toto rozhodnutí akceptovat," řekl na tiskové konferenci De Rossi, který nepřijal nabídku vedení na ředitelskou pozici. "Stále se cítím jako fotbalista. Říkají, že bych byl dobrým ředitelem, ale kdybych byl ředitelem AS Řím, tak bych hráči, jako jsem já, smlouvu prodloužil," přidal defenzivní záložník.

De Rossi s AS dvakrát vyhrál Italský pohár a jednou domácí Superpohár. Itálii do roku 2017 reprezentoval ve 117 utkáních a v roce 2006 "Azzurri" pomohl k triumfu na mistrovství světa.

"Všichni budeme mít slzy v očích, až za nás naposledy nastoupí v zápase proti Parmě, ale respektujeme jeho rozhodnutí prodloužit si hráčskou kariéru, i když to v téměř 36 letech bude mimo Řím," uvedl prezident AS Řím James Pallotta.

"Za všechny tady chci Danielemu poděkovat za neuvěřitelnou oddanost tomuto klubu. Zaručuju mu, že u nás má dveře otevřené, kdyby se chtěl kdykoli vrátit v nové roli," dodal americký miliardář.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud