14. května 2019 • 13:33

Inter zvažuje vytvoření akademie v Česku. Rozhodne kemp v Trutnově

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zástupci slavného fotbalového klubu Interu Milán se zajímají o vybudování mládežnické akademie v České republice. Dosud jich ve světě mají jedenáct. Kritériem pro otevření akademie bude výsledek kempu pro hráče od 5 do 17 let, který se uskuteční v Trutnově od 15. do 20. července.



"Jedním z úkolů kempu je zjistit, jak se v zemi, v níž ještě nepůsobíme, pracuje. Na základě této zkušenosti vyhodnotíme možnost, jestli zde jsou předpoklady a vůle k vybudování globálního projektu, jako je akademie Interu," řekl na tiskové konferenci v Praze technický ředitel akademie Marco Monti.

V jednání je příprava dalšího kempu, který by se případně uskutečnil v srpnu na Moravě. Letní kempy uspořádá Inter i v Belgii, Bělorusku, Bulharsku, Číně, Kolumbii, Itálii, Maďarsku, Nizozemsku, na Slovensku a ve Spojených státech amerických.

Kempy podporuje také bývalý kapitán Interu Javier Zanetti, vítěz Ligy mistrů z roku 2010, který se do tréninků občas aktivně zapojuje.

Projekt Inter Academy vznikl v roce 2008. "Jeho cílem je vyvážet do celého světa naše technické know-how, pokud jde o trénink mládeže," uvedl Monti. "Proces spočívá v tom, že jednak školíme trenéry v jednotlivých zemích, kteří se toho projektu účastní, a zároveň trénujeme mládež," dodal.

Akademie působí v Argentině, Austrálii, Bělorusku, Brazílii, Číně, Indonésii, Japonsku, Kolumbii, Libanonu, Maďarsku a na Slovensku. O přesném umístění akademie v České republice nemá klub jasno.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud