14. června 2019 • 19:40

Kouč Sarri míří z Chelsea do Juventusu. Nahradit ho má Lampard

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedna sezona mimo Itálii, jedna evropská trofej, a teď návrat. Zřejmě tak se rýsuje cesta trenéra Maurizia Sarriho. Zkušený kouč, který v uplynulé sezoně vedl Chelsea, má převzít tým, proti kterému na lavičce Neapole několik let bojoval o italský titul – Juventus Turín. Ředitel suveréna Serie A podle britských médií vše dohodl na pracovní cestě do Londýna. Na Sarriho židli na Stamford Bridge by se zase mohla usednout klubová legenda Frank Lampard.



Sarri na úspěch čekal dlouho, teď však stoupá raketově vzhůru. Bývalý bankovní úředník se až v roce 2014 dostal k trénování v nejvyšší soutěži, když s Empoli postoupil do Serie A. Následná tvrdá práce v Neapoli, se kterou hrál atraktivní fotbal a bojoval (ač neúspěšně) o Scudetto s Juventusem, mu vynesla angažmá v Chelsea. S tou na konci května po vítězství 4:1 nad Arsenalem pozvedl nad hlavu trofej pro vítěze Evropské ligy.

Spolupráce, která by podle smlouvy měla být tříletá, ale zřejmě vydrží jen jediný rok. Na někdejšího rivala Sarriho si totiž udělal zálusk Juventus poté, co úspěšný trenér Massimiliano Allegri oznámil, že v příští sezoně už „starou dámu“ nepovede a dá si od koučování roční pauzu. Složitá jednání, která měla 60letého stratéga přivést do Turína, jsou teď podle informací britského tisku u zdárného konce. Daily Mail informuje, že sportovní ředitel Fabio Paratici letěl do Londýna, aby s šéfkou Chelsea Marinou Granovskou vše dohodl. Juventus zaplatí londýnskému celku 7 milionů liber (přes 200 milionů korun) jako kompenzaci. Sám Sarri si pak vydělá 177 milionů korun po dobu své smlouvy v novém klubu.

Chelsea se tak nachází ve složitém období. Jen pár dní po evropském triumfu opouští loď nejen trenér, ale i hlavní hvězda – Eden Hazard, který si splnil dětský sen přestupem do Realu Madrid. Sarriho nástupce navíc kvůli trestu od FIFA pro příští dvě přestupní okna nemůže nakupovat nové hráče.

Tím nástupcem by podle posledních informací neměl být nikdo jiný než jedna z největších klubových legend. Bývalý záložník Frank Lampard dovedl Derby County ve druhé lize až do finále play off o Premier League a jistě by se nebránil výzvě v klubu, kterému dal 13 let hráčské kariéry. „Frank by na to místo perfektní. Pokud Sarri odejde, budou potřebovat někoho, kdo klub stabilizuje. Přišli o nejlepšího hráče, mají přestupní embargo, proto potřebují někoho, kdo je všemi milovaný, a komu mohou dát dost času,“ okomentoval pro Sky Sport možnost Lampardova návratu na Stamford Bridge bývalý záložník Jamie Redknapp.

Ani Lampard by ale nebyl úplně zadarmo. Chelsea má podle Sky Sport zaplatit Derby kompenzaci ve výši 4 milionů liber (114,7 milionů korun).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud