16. června 2019 • 15:40

Potvrzeno, Sarri bere Juventus. Bývalý kouč Chelsea podepsal na tři roky

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novým koučem fotbalistů Juventusu se stal podle očekávání Maurizio Sarri. Dosavadní trenér Chelsea podepsal s úřadujícím italským mistrem smlouvu na tři roky. Juventus to oznámil na svém webu.



Chelsea opustil šedesátiletý rodák z Neapole po jedné sezoně, v níž s týmem vyhrál Evropskou ligu, postoupil do finále Ligového poháru a skončil třetí v anglické lize. Kvůli neshodám s hráči se ale stále spekulovalo o jeho odchodu. Na Stamford Bridge měl smlouvu ještě na dva roky. Podle italských médií za něj Juventus zaplatil odstupné 1,1 milionu liber (asi 32 milionů korun), britská média informovala o částce pět až deset milionů liber.

"Když jsme se bavili po finále Evropské ligy, Maurizio dal jasně najevo, že by se moc rád vrátil domů a pracoval v Itálii," uvedla šéfka Chelsea Marina Granovská. "Také pro něj bylo důležité být blízko rodině, aby se mohl starat o staré rodiče," dodala.

Sarri nahradil Massimiliana Allegriho, který po sezoně v klubu skončil a rozhodl se dopřát si roční volno. S Juventusem během pěti let získal pět mistrovských titulů, čtyřikrát Italský pohár a dvakrát domácí Superpohár. Juventus se pod jeho vedením také dostal dvakrát do finále Ligy mistrů.

Před angažmá v Chelsea vedl Sarri v italské lize tři roky Neapol. Předtím trénoval v Serii A také Empoli, které v roce 2014 do nejvyšší soutěže dovedl.

Kouč Chelsea Maurizio Sarri zvedá nad hlavu trofej pro vítěze Evropské ligy
Kouč Chelsea Maurizio Sarri zvedá nad hlavu trofej pro vítěze Evropské ligy

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud