Jan Podroužek
18. ledna 2022 • 05:00

Barák: Cítím, že jdu do nejlepších let. Kouč na mě řval, že můžu hrát za Real

Autor: Jan Podroužek, inf
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Málem si doma lehl na gauč a pustil si seriál. Spoluhráči mu ale vystrojili parádní večeři a on se na počest svého nezapomenutelného výkonu přecpal mascarpone. Takhle Antonín Barák oslavil nedělní hattrick plus asistenci proti Sassuolu (4:2), dokázal to po Tomáši Skuhravém teprve jako druhý Čech v Itálii. „Je úžasný, že po Tomášovi se to povedlo mně,“ kroutí hlavou v rozhovoru pro iSport Premium sedmadvacetiletý záložník Hellasu Verona.



V Německu září Patrik Schick . V anglickém West Hamu vzývají Tomáše Součka a Vladimíra Coufala. A Itálie je zase rajon Antonína Baráka, hvězdy uplynulého kola Serie A. Výhru 4:2 řídil naprosto nevídaným individuálním počinem. Po Tomáši Skuhravém, Pavlu Kukovi, Patriku Bergrovi, Milanu Barošovi , Martinu Feninovi a právě Schickovi se stal teprve šestým Čechem v top lize, který v jednom utkání nasázel hattrick.

Co to do vás vjelo?
„Předně, o prvním gólu ani nevím, že jsem ho dal… To jsem se sám musel smát.“

Stál jste vyloženě dobře.
„Tomuhle se říká být ve správný čas na správném místě, to jo. (směje se) Obránce mě při odkopu trefil nad chránič pod koleno a byla to taková rána přesně k tyči, že gólman nemohl reagovat. (směje se) Hned jsem říkal spoluhráčům, že gól kola je jasný. Ale trochu vážně, byl jsem hlavně nervózní, jestli ten zápas vůbec kondičně zvládnu, především jsem se soustředil, abych ho co nejlíp odehrál.“

A byl z toho jeden z nejvýraznějších individuálních českých výkonů v Serii A a ve velkých ligách vůbec…
„Cítil jsem se oukej, pohybově bylo všechno v pořádku, vše fungovalo. Kondice jsem se bál, protože jsem ze hry vypadl, měsíc a půl jsem neodehrál celý zápas, pořád jsem si říkal, kdy mě to trefí, kdy budu zafoukanej… Doteď mám snad pořád větší radost z toho, že jsem zápas zvládl, a že jsem se cítil fakt dobře než z hattricku.“ (směje se)

Neříkejte.
„Je pravda, že večer po zápase ta upřímná radost přišla.“

Jaké byly oslavy?
„Kluci mě museli trochu přemlouvat, abych vůbec šel. Nebo přemlouvat… Když jsme po zápase seděli v autobuse, plánoval jsem si, že nechám domů objednat pizzu, se ženou se uvelebíme na gauč a koukneme na nějaký seriál.“

To by přece po takovém zápase nešlo, ne?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud