Michal Kvasnica
7. července 2022 • 11:20

Zima: Odchod Belottiho bude citelné oslabení. Přestup vyhlíží i konkurent

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

V úterý autem do Itálie, ve středu tam absolvovat covidové testy, ve čtvrtek se připojit k týmu a v pondělí s FC Turín vyrazit na třítýdenní soustředění do rakouských Alp. Takový program má v těchto dnech reprezentační stoper David Zima, který má za sebou povedenou premiérovou sezonu v italské Serii A. Teď se „těší“ na dřinu. „Příprava bude brutálně náročná. Očekávám to stejné jako během roku, akorát to bude dvakrát denně. Takže dvojnásobný masakr,“ směje se.



Před měsícem David Zima navzdory porážce 0:2 ubránil Cristiana Ronalda, možná i proto byla portugalská superhvězda frustrovaná natolik, že Václavu Jemelkovi div že nezlomila kotník a Tomáši Součkovi po zápase nedonesla do tunelu dres, jak se dvojice z Premier League domluvila.

Že by však Zima se setkání s CR7 byl nervózní? Kdo ho zná, tak dobře ví, že jednadvacetiletý flegmatik tohle vážně neřeší. Potvrdil to i při povídání s webem iSport.cz, který ho navštívil při nezištné pomocí Olomoucké fotbalové škole, kde ho hltaly mladé naděje.

„Bylo to normální jako na každého hráče,“ začne Zima svým obvyklým způsobem, „nezaskočil mě asi ničím. Ale má jedinečný tah ve vápně, rychlé změny směru a podobně. S balonem je však normální, ve vrcholném fotbale už má rychlé nohy každý. A že o něm někdo říká, že už je pomalejší? V Ronaldově věku budu rád, když ještě vůbec budu někde kopat,“ usmívá se.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud