Jakub Plaskura
31. ledna 2023 • 12:33

Škriniar do PSG až v létě. Nepomohl ani „výlet“ šejka do Itálie a odstupné

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má pověst největší slovenské fotbalové superstar. Stoper Milan Škriniar už šestou sezonu obléká dres italského Interu Milán. Je na beton jisté, že tu novou načne pod Eiffelovkou mezi celebritami PSG, kde měl podepsat smlouvu od 1. července 2023. Na poslední chvíli se ještě řešilo, jestli by se sedmadvacetiletý obránce nemohl stěhovat do Francie hned.



Rodák ze Žiaru nad Hronom bude od léta ztrpčovat život útočníkům ve francouzské Ligue 1. „Ano, je to tak, ale v této chvíli k tomu nemůžu víc říkat. Čekám na dohodu klubů,“ pronesl před dvěma dny sám Škriniar. Za kolik? Zdarma! PSG si totiž počkalo, až Slovákovi vyprší platný kontrakt s Interem a konalo. Nic jiného jim vlastně ani nezbylo.

Inter si svůj slovenský klenot během smlouvy střežil a ukázalo se, že Škriniar je prakticky neprodejný, byť se jeho tržní hodnota pohybuje dlouhodobě okolo šedesáti milionů eur. Inter jej mohl v minulosti výhodně zpeněžit, ale k tomuto kroku se nikdy vedení italského celku neodhodlalo.

Dosud odehrál za milánský velkoklub od roku 2017 celkem 191 utkání a desetkrát se zapsal do střelecké listiny. Na kontě má italský titul 2021 a triumf v italském poháru 2022. Nyní by mohl svou sbírku startu a gólů v Itálii ještě rozšířit.

Slovenský reprezentant se totiž do Paříže stěhovat bude, ale Inter nevyslyší požadavek, aby stopera uvolnil už na jarní část. „Francouzští šejkové“ si jej vysnili jako vyztužení zadních řad již loni v létě. Inter resolutně nabídky odpálkoval. Tehdy na to ještě měl páky, ale nyní už Inter Škriniara od července v Itálii neudrží, jelikož urostlý bek odmítl veškeré návrhy Interu na prodloužení kontraktu, je jasno.

Dlouho se spekulovalo, že Škriniarův přesun do Parku Princů úplně bez výdajů nebude. Dokonce se v poslední lednový den do Milána vydal sám prezident PSG Násir Al-Chelajfí, aby přece jen zástupce Interu přesvědčil. K původní nabídce deseti milionů eur Pařížané přihodili ještě dalších pět míčů, ale ani tak se Inter nerozhoupal k uvolnění Škriniara okamžitě.

Inter se odmítl své slovenské skály vzdát, protože neexistuje takto narychlo adekvátní náhrada. Ideálním scénářem pro Inter je půl roku času navíc, aby se našla za Škriniara záplata až od léta. Žhavým adeptem na uvolněný stoperský post je momentálně Turek Merih Demiral z Atalanty Bergamo, ale dá se očekávat, že potenciálních nástupců bude více.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud