29. prosince 2008 • 09:55

Donadoni: italský fotbal nemá logiku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý trenér italské reprezentace Roberto Donadoni se pustil do kritiky italského fotbalu. Podle pětačtyřicetiletého kouče je prý příliš krutý a postavený na hlavu.



"Je tady příliš mnoho hysterie, povrchnosti a protikladů," citoval server goal.com Donadiho.

"Je tady mnoho nenávistných klubových šéfů, kteří vyhazují trenéra hned po první prohře. Tohle prostě nemá logiku," dodal.

"Podívejte se třeba na italské novináře. Když Juventus vstoupil skvěle do ligy, oslavovali ho. Pak přišlo pár porážek a hned psali, že tým je rozložený. Když se jim zase začalo dařit, zvolili Juventus jako nejlepší tým sezony..." uvedl Donadoni.

"Jak říkal masér v AC Milán: Když pes někoho pokouše, není to jeho chyba, ale chyba majitele," řekl vicemistr světa z roku 1994.

"Když je italský fotbal plný krutosti a nedostatku respektu, tak to nezačíná u hráčů. Pořád se tady bavíme o slušnosti ve sportu, jenže pak učíme hráče, aby simulovali. Tak o co tady jde?" prohlásil.

Donadoni netrénuje od léta, kdy po nevydařeném Euru skončil na lavičce italské reprezentace.

"Trénování mi chybí a manželce se zase nelíbí, že pořád sedím u televize a koukám na fotbal," konstatoval bývalý záložník AC Milán a italské reprezentace.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud