29. listopadu 2009 • 22:54

AC Milán se v Catanii zachránil až v nastavení

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbalista Lukáš Jarolím se poprvé od úvodního kola italské ligy objevil v základní sestavě Sieny a hned se uvedl přihrávkou na gól.



Syn trenéra Slavie Karla Jarolíma již ve 3. minutě připravil vedoucí branku pro Vergassolu, jenže ani to Sieně k bodům na hřišti Bari nestačilo.

V závěru domácí zápas otočili, a tak Siena zůstává na dně tabulky se ztrátou šesti bodů na záchranu v nejvyšší soutěži.

Velké trápení zažíval vedoucí Inter Milán v zápase s Fiorentinou, když se dlouho nedokázal prosadit v útoku. Nakonec mu pomohl pokutový kop, který pět minut před koncem proměnil sám faulovaný Milito a zařídil těsnou výhru 1:0.

Jeden z fanoušků Interu Militův gól natolik oslavoval, že přepadl přes zábradlí a utrpěl vážná zranění. Šestatřicetiletý muž nyní leží v nemocnice v komatu.

Inter zvýšil náskok v čele tabulky na sedm bodů. Juventus totiž nečekaně prohrál na hřišti Cagliari 0:2 a ještě více tak zkomplikoval situaci trenérovi Ciru Ferrarovi.

Ten se po nepřesvědčivých výkonech týmu v Lize mistrů dostal pod velký tlak a dnešní porážka ještě zvýší počet hlasů volajících po jeho odvolání. Český obránce Zdeněk Grygera znovu zůstal jen na lavičce "Staré dámy".

Před Juventus se navíc dostali i hráči AC Milán, kteří využili nabídnutou šanci a vyhráli 2:0 na hřišti předposlední Catanie.

Na zisk tří bodů se však hodně nadřeli, když o výhře rozhodl dvěma góly až v nastaveném čase střídající útočník Klaas Jan Huntelaar. Pro nizozemského fotbalistu to byly první zásahy po letním příchodu z Realu Madrid.

Italská fotbalová liga - 14. kolo:
Bari - Siena 2:1
(90. Greco, 78. Masiello - 3. Vergassola), Bergamo - AS Řím 1:2 (13. Ceravolo - 44. Vučinič, 64. Perrotta), Cagliari - Juventus Turín 2:0 (31. Nené, 89. Matri), Chievo - Palermo 1:0 (54. Abbruscato), Inter Milán - Fiorentina 1:0 (85. Milito z pen.), Lazio Řím - Boloňa 0:0, Parma - Neapol 1:1 (85. Amoruso z pen. - 32. Denis), Catania - AC Milán 0:2 (90.+3 a 90.+4 Huntelaar).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud